my tomodachi


Trans : Yeseob Hug... Cik Kaseh Shock!... B2UTY, Please Don't Kill Me...

This is 2nd time... got a lucky draw with BEAST
1st time was last year... 1st BEAST showcase  at KL LIVE
click bellow for the link 
Word before getting the lucky draw -> “Aiya, Don’t need to hope anything, just relax, we come just to enjoy. For what want to get so excited…”

Indeed… Not a hardcore fan also I bring along a banner JokerHara some more….

  I crazily like this couple… Don’t be angry B2uty but I like JunRa.

I was seriously shock when the name ‘KASEH’ is being call out to go onto the stage. Is it really me? Or somebody else? But there isn’t many people who use a special name like this (it is just a nickname also)

Ok… in my mind, I really thought of bringing the Joker banner n show at him that I support his being with Hara… <- I am really Busted! Just want to make the heart of b2uty to hot or sad by saying the name Hara only… ^_^V

Story on stage....
Doojoon the leader is the first to greet me… shake hand with him… <- wow! This is the 1st time because the last time I don’t have time to look at him direction…some more to shake hand with him also… after that, all of us including BEAST are like blur to couple with whom. Emcee asks us to choose who we like…

Seriously, I want Joker-nim!!!but there another fan with him… So because I like Yoseob after Joker. I quickly choose Yoseob!!!hahahaha~~ <- who ask him to have the best voice and super cute. That why I like him.

....ok next part... 
I don’t care if he just want to shake hand only... but suddenly he the one who hug me~~~!!!
I'm shock... stuck... crazy... but still I can still control myself on the stage… step cool like that. Hahah~~~

He took my banner… than he is like shock!!!
"JOKER? JOKER?? JOKERR???!!! ARGHHH~~~" <- my friends said that Yoseob is really cute during this part… kekekeke~~

I try to explain to him that I actually really like at Joker. But you almost in my heart too... even a 2nd bias… ngeee~~ <- with an act cute face just to take Yoseob heart.   

After that he smile (cute to the maximum)… then he hugged me again!!!ngee~~ mianhae B2UTY. I didn’t expect… =_="

After that… after making a draw for game, we (me n Yoseob) sit on the stairs. Emcee just talk and explain about the game bowling, the one that we need to play. But I was making a private drama with Yoseob at the side of the stage (I know you all see and must be curious what am I talking with him)
Muhahahha~~ there many things I talk with this small eyes guy (although we speak like chicken and duck… (╯︵╰,) Until I really have to speak in a really broken English…want to speak Korea, I die because I know a bit only)

“Kaseh… my fans give to me” <- I tell you his English really bad that I have to translate in simple English so that you all understand…
Actually he show the gold ring on his hand. It was a gift from fans… the ring is really pretty. there an engrave of Yoseob name on it some more. It’s really lucky to be a popular artist. Can get presents…  

“Kaseh…” <- ok, he knows my name because it is easy to be pronounced. I guess.
“Kaseh… Kaseh…” <- ngee~~ Why he do face like he having fun calling my name! Some more with a face that is sweet like $%^&*&... =_="
“Nee… You know what… my name... ‘KASEH’... means LOVE. Love is SARANG.” <- I just anyhow talk only, as long as I get to chit chat with him.
“Chinca!!” <- this small eyes guy make an excited face while looking at me and blinking his eyes. I just reply nodding my head and smile.  

See…. I am chit chatting with Yoseob… <- Actually I talk anyhow the whole time... hahahaha~~

Next part... 
“Malaysia is hot.” While taking a paper to make it as fan. He is really gentleman, he even helps to fan for me!
“Ya, Malaysia is really hot. Not like Korea. Your country is cool right.” 
He nods... meaning he understand what I am saying. ~relieve~

I took the paper fan from his fan… (let me now help you to fan for you Yoseob❤❤❤)
He takes it back. “It’s ok, I’ll do it”
Kyaaa~~~ Feeling heaven, <- feel like in heaven. Being served by angel…

While fanning… Suddenly my mind feels like acting naughty for a while.
Yoseob wipe his sweating face…
Oh… I feel hot too… with not feeling shy, I wipe my sweat from my face on his towel…
“Yoseob, can you give your towel to me?” , this time my eyes look at him but of course not like as if there a blink-blink with a heart shape like this ❤O❤…maybe my face is blur while holding the white towel on his shoulder….
“Oh, yes… sure. I’ll give you.”
Ngaaa~~~ feel like dropping my jaw. Feeling so happy getting them!!!
“Yes!....thank you, Yoseob.”
Suddenly, he gives a killer smile at me…
OMG~ I can die!
  “Nee… Yoseob. I have many friends seating over there. I think they wanna kill me right now!!!”
(Maybe there many Yoseob fans especially those who seating near VVIP in front of me are shouting each time there a sweet+pamper action by me and Yoseob)
“Kill? Why?” He can even ask me why?
I didn’t answer the question from Yoseob. I just give a smile full of meaning…

Towel from Yoseob for me… (^_^)V

Some more… what else I chit chat with him…
"Do u like Malaysian food?"
"Yes, Malaysian food is good." and showing a thumbs up.
"Which one u like?"
"Err...heee?" <- ok, he don’t understand my question. How am I to make him understand…
“Ermm.. Malaysian food… you like? What? <- OMG, it can be difficult for a chicken and duck to be a couple.
"Ooo... i like SATAY."
"Chinca? thats my favourite food also."
After that suddenly Encik Yoseob a.k.a. Yusuf start to talk in his own language. I don’t understand them… but from the way he story is like fun so I just nod my head and smile…hahaha~~~

When it our turn to play the game, he being a gentleman, hold my hand up and down the stage. Until even the emcee disturb us...
"This 2 people lah... so romantik like loving couple. hailoh~~"
I became a shy cat. Of course Mr Yoseob did make me feel as if I am in love with him on the stage…

When I got score 5 pin for the bowling, he was happy and hug me again…
Actually I don’t know how many times he always hug me from the start being on stage till the end of the game…huhuhu~~(got some part I didn’t write because I don’t really remember the moment. Mianhae)

 waa~~ I feel so touch.ßAfter the game, I ask him sign autograph on the banner JokerHara. He quickly go and run to take a marker for the table…

Actually he gave me the score card for the game we played but the staff took them… really bad! The broke my heart... huhuhu~~

It really funny when Yoseob is the one overly excited when emcee pass him the prize that I as if he is the one who got the prize.. hahahha~~
"Why are u so excited. Diz present is not for you lah..."
I would laugh really badly if I am not on the stage at that time. Kihkihkih~~~

(Just now morning, I go to work and my friend ask if I buy a new HP? Then I answer… “Nolah.. Present. My boyfriend gives me…” smiling like one crazy people… hahha~~~)

  I didn’t take many people last night… but got some for you all to look at.

This is the only picture I took. Mostly are from my friends and B2UTY

If want to look at video. I will maybe upload at my YouTube.

So, that all my short story YeoSeh this time.
The story like sweet? Some said that it is cute like a movie SEPET. OMG~~ You all are making me shy shy cat.. huhu~~

Creadit to : Noratiyah ...thank's for your translating my entry

P/S: To all B2UTY around Malaysia… I am sorry if I make you all sad or feel like killing me because Yoseob hugged me more than 1 time.. don’t worry he never hugged me more than 10 times last night…


Tolong Bunuh Cik Kaseh Selama 5saat Untuk Saya!

Ayat Membunuh di atas memanglah buat saya seram kejap...
Tapi tak jadi sbb si dia tu pesan suruh kakak dia bunuh saya untuk 5saat je...

semuanya sebab gambar ni...

Sebab Saya ambil gambar di sisi Fadlan V.I.P. je sebenarnya...

kejadian ini berlaku pada 2 minggu lepas...
saya tak tahulah apa reaksi budak tu lepas tahu pasal saya dan Yoseob

macam nak pegi tanya dekat kakak dia tapi 
nantilah tunggu kakak dia yang cerita sendiri dekat Cik kaseh...

P/s : Cik Elah sayang... Fadlan tu macam adik I je even dia tinggi bak pokok kelapa...kikiki


Yeseob Hug... Cik Kaseh Shock!... B2UTY, Please Don't Kill Me...

This is 2nd time... got a lucky draw with BEAST
1st time ialah pada tahun lepas... masa showcase diorg kat KL LIVE
boleh baca di sini (klik link di bawah)
Ayat sebelum dapat lucky draw -> "Ala, tak yah nak harap apa2... relax sudah... kita datang cuma nak enjoy.Wat pe nak excited sgt..."

Memanglah... hardcore tak hardcore pun Cik Kaseh siap bawa banner Joker❤Hara lagi....

  suke gile kapel ni... jgn marah ek B2UTY sbb c.kaseh suke JunRa

Seriously shock kot bila nama 'KASEH' dipanggil naik ke atas pentas. Aku ke ni? ke orang lain?? tapi mcm bukan ramai pun yg pakai nama special cam ni...(nama samaran je pon)

Ok... dalam kepala otak memang dah terfikir nak bawa sekali banner Joker tu...n nak tunjuk kat dia yang Cik Kaseh support dia dengan Hara... <--puaka betol! saje nak kasi hati B2UTY panas ke hape sebut nama Hara je ni... ^_^V

Cerita atas stage....
Doojoon the leader yang pertama sapa cik kaseh... shake hand with him...<--wow! ni 1st time, sbb dulu tak sempat nak pandang ke arah dia..apatah lagi nak shake hand ngn dia kan...
lepas tu kitorang sume dengan BEAST mcm blur2 nak kapel ngan sape. Emcee terus suruh je kami pilih siapa2 yg kami suke...

Seriously daku nak Joker-nim!!! tapi mcm sorang lagi fans dah bersama dgn dia... So sebab Cik Kaseh paling minat kat Yoseob lepas Joker... I cepat2 choose Yoseob!!!hahahaha~~ <--sape soh suara dia best n die kiyut sgt kan. tu pasallah saya suke dia.

....ok part seterusnya ni... 
daku tak kisah kalau setakat dia nak shake hand je... tapi tetibe plak dia PELUK sayaaaaa~~~!!!
I'm shock... stuck... crazy... but still boleh control diri kat atas pentas... lagak kool konon kan...hahaha~~~

He take my banner... pastu dia plak yang shock!!!
"JOKER? JOKER?? JOKERR???!!! ARGHHH~~~" <--my friends said diz part yeseob sangat kyeopta... kekekeke~~

Cik Kaseh try explain kat dia yang actually saya paling minat kat Joker. But u almost in my heart too... even a 2nd bias... ngeee~~ <--dgn muka konon nak comel sbb nak amik hati Yoseob. SENGAL! 

Barulah lepas tu dia senyum(cute tahap petala!)... then he hugged me again!!!! ngeee~~ mianhae B2UTY. i didn't expected.... =_="

After that... lepas buat cabutan untuk game, kitorang(me n Yoseob) duduk kat tangga. emcee dok membebel2 terangkan pasal game bowling yang kitorang kene main tuh tapi Cik Kaseh plak wat drama swasta ngan Yoseob kat tepi pentas(aku tahu korang sume nampak n mesti curious kan apa yang cik kaseh sembangkan dengan dia)
Muahahaha~~ macam2 C.Kaseh borak dengan mamat mata sepet tu (walaupun bercakap mcm ayam dengan itik...(╯︵╰,) sampai cik kaseh terpaksa pakai bhs english yg paling broken...nak ckp korea aku kantoi beb!tau sket2 je)

"Kaseh... my fans give to me.." <--aku cakap kau english dia mmg hancur so cik kaseh translate dlm bahasa mudah untuk korang faham je...
actually dia tunjuk cincin emas kat tangan dia. ada fans bagi dia...cincin tu memang cantik. siap ukir nama Yoseob lg..bertuah lah badan jd artis popular.dpt hadiah best2... 

"Kaseh..." <--ok, dia tahu nama aku sebab nama ni senang lidah dia nak sebut kot.
"Kaseh... Kaseh..."  <--ngee~~ apsal wat muka cam seronok je sebut nama aku!dah lah muka sweet nak $%^&*&... =_="
"Nee... u no wut... my name... 'KASEH'... the meaning is LOVE. love is SARANG." <--cik kaseh bedal je, janji aku dpt sembang apa2 pun dengan dia.
"Chinca!!" <-- mamat mata sepet ni wat muka teruja sambil pandang aku dengan mata terkedip-kedip.
Cik Kaseh balas dengan anggukan dan senyuman je.  

See... cik kaseh tengah berborak dengan Yoseob... <--sebenarnya merapu meraban je yang banyak tu...hahahaha~~

babak seterusnya... 
"Malaysia is hot." sambil ambil kertas buat berkipas. dia ni sangat gentleman, siap tolong kipaskan cik kaseh sekali tuu beb!
"Ya, Malaysia is really hot. not like korea. your country is cool, right."
Dia angguk... maksudnya dia fahamlah cik kaseh cakap tu. ~lega~

Cik Kaseh ambil kipas kertas kat tangan dia...(meh aku pulak tolong kipas ko ye yoseob❤❤❤)
Dia ambil balik. "It's okey, i'll do it."
Kyaaa~~~ heaven sekejap. <--cam dekat syurga dilayan oleh bidadara ke hape ni...

sambil berkipas tu... otak saya ni tetibe fikir nak jahat sekejap.
Yoseob lap muka dia yg berpeluh tu...
oh... cik kaseh pun rasa hot ni... selamba batak je aku lap peluh kat muka aku gune tuala dia...
"Yoseob, can u give ur towel to me?" mata cik kaseh pandang dia time ni tadelah cam blink2 bentuk love macam ni ❤O❤ pun...muka aku blur kot sambil pegang2 towel putih kat bahu dia tu...
"Oh, yes... sure. I'll give you."
Ngaaa~~~ macam nak jatuh rahang. senangnye dapat!!!
"Yes!... thank you, Yoseob."
tetibe dia mcm nak senyum membunuh kat cik kaseh... adoilah~ mati aku!
 "Nee.. yeseob. I have many friends seat over there. I think they wanna kill me right now!!!"
(Aku dah cuak... ramai kot fans Yoseob lagi2 yang dekat seat VVIP depan aku time tuh terjerit2 setiap kali ada aksi sweet+manja+POYO! cik kaseh dengan Yoseob)
"Kill? why?" dia boleh plak tanya kenapa? cheis~
Cik Kaseh tak jawab soalan Yoseob. Sekadar senyum penuh makna saja... 

Towel dari Yoseob untuk Cik Kaseh... (^_^)V

Lagi... apa lagi Cik Kaseh borak dengan dia...
"Do u like Malaysian food?"
"Yes, Malaysian food is good." sambil angkat ibu jari tanda bagus.
"Which one u like?"
"Err...heee?" <--ok, dia tak faham soalan cik kaseh. camne aku nak kasi die faham...
"Ermm... Malaysian food... u like? what?" <--adoilah, susah gak ayam dengan itik kalau ber-couple ni.
"Ooo... i like SATAY."
"Chinca? thats my favourite food also."
Lepas tu tetiba Encik Yoseob a.k.a. Yusuf ni membebel2 dalam bahasa dia. Wak lu betul. Cik Kaseh tak faham daa... tapi cara dia cerita tu macam seronok je maka cik kaseh pun angguk2 sambil senyum jelah...hahaha~~~

Bila sampai our turn untuk main game dia dengan gentleman gitu pimpin daku naik n turun pentas. Adoilah~~ siap kena perli dengan emcee lagi...
"This 2 people lah... so romantik like loving couple. hailoh~~"
Cik Kaseh dah shy2 cat plak.
memanglah Encik Yoseob ni wat cik kaseh rasa tengah berchenta sekejap dengan dia di atas stage...

Bila saya dapat score 5 pin bowling tu dia happy tak hengat n peluk saya lagi...
Actually tak taulah berapa kali dia asyik peluk Cik Kaseh dari start naik stage tu sampai habis game...huhuhu~~(ada part yang saya x cerita n tak brapa ingat dat moment...mianhae)

Lepas game tu cik kaseh minta dia sign autograph kat banner JokerHara tu. Berdesup dia lari cam lipas kudung pegi ambil maker dekat meja urus setia...<--waa~~ daku terharu gitu.

Actually dia bagi dekat cik kaseh score card yang kitorang main game tu tapi lepas tu staff kat situ ambil pula...teruk betul! sakit hati cik kaseh. huhuhu~~

Sangat kelakar lah pulak bila Yoseob yang terlebih excited bila emcee bagi dia pegang hadiah yang cik kaseh dapat tu...macam dia pula yang dapat hadiah tu..hahaha~~
"Why are u so excited. Diz present is not for you lah..."
masa ni memanglah Yoseob comel tahap gaban...hahahaah~~ mau cik kaseh gelak guling2 kalau bukan kat atas stage time tuh...kihkihkih~~~

(pagi tadi I pegi keje n my friend tanya beli HP baru ke? then I jawab... "Taklah... hadiah. pakwe I bagi..." muka sengih macam orang angau...hahaha~~~)

 Cik Kaseh tak ambil banyak banyak gambar malam tadi...tapi ade lah sikit untuk tatapan kalian semua.

Ini sajalah gambar yang saya ambil...yang lain2 kdt dr kawan2 n B2UTY

Kalau nak tengok video Cik Kaseh mungkin akan upload di Youtube saya saja...boleh klik link di bawah...

Hurm...tapi video belum upload lagi...

So, tamat sudah kisah pendek YeoSeh kali ini. <-- Unnie Layla punya keje.
Cite macam sweet keh? ada pulak yang yang cakap kiyut macam movie SEPET. aduyai~~ korang ni buat cik kaseh shy2 cat pulak...huhu

P/s : Kepada BE3TY seluruh Malaysia... daku minta maaf kalau buat korang sedih or rasa nak cekik saya sebab Yoseob peluk saya lebih dari sekali...jangan risau sebab dia tak peluk Cik Kaseh lebih dari 10kali malam tadi... (^_^)V peace no war~~

P/ss : sorry for the wrong spelling... BE3TY --> B2UTY ... <--nampak sangat aku tak pernah tegar nak minat BEAST... SORRY KORANG SEMUA!!!