my tomodachi

20100619

Makan2 di SEOUL BULGOGI (korean BBQ Steambot)


Ini adalah edisi entry yang dah terperap x siap2 nak buat
oleh kerana malam ini Cik Kaseh agak senang maka
bolehlah siapkan entry ni...
(✿◠‿◠)

Hari cuti yang lalu <-- entah berapa lama ntah cuti yg sudah berlalu tu...
Cik Kaseh singgah ke rumah my bro
sebabnya nak ambik jersi Spain yang saya tempah
dengan my lil bro
(semangat bolalah kununnya ni...siap beli jersi world cup lagik)

hari itu dengan berbesar hatinya my bro
ajak nak belanja makan
dia tanya nak makan apa...
Cik Kaseh n awek sebilik dengan saya 
dengan muka temboknya ajak dia makan korean food

kat mana?
kat sini...


Wah!!! syoknya... makan kat korean steambot

orang belanja... tu yang rasa bahagia je... kikiki~~


Okey... let start with appetizer... 


Yang sebelah kiri tu Kimchi... sedap gak. Macam acar sayur... ada masam2 sket

yang sebelah kanan pula kalau tak silap batang teratai... saya suka yang ni... rasanya manis n rangup... macam buah sengkuang.


Dah makan appetizer

time to BBQ..ngehhehehe~~

Ini cuma sebahagian je...byk lagi yang cik kaseh ambik... mau tak cukup kot space nak letak atas meja..hehehe~~


Lepas tu... dessert

eh! dessert?.. awalnya...

ehehehe~~ takpe...sebenarnya ni pic selepas santap manu utama


yang belah kanan sekali tu... x taulah amende... lembut2 cam tauhu... yang bentuk bunga ade bintik2 atas die tu Jelly... pastu pic yang bawah sekali pula erm~ puding kot... tak selidik plak nama dia... n last sekali... aiskrim... actually cik kaseh ada ambik Pat Bin So gak... tak Pat Bin Soo dah nak cair... so cepat2 telan... terlupa nak ambik gambarnya... yang bestnya Pat Bin Soo tu kite buat sendiri... diorang sediakan bahan2 n kita campur ikut suka hati kita... best woo~~


Makan steambot ni memang leceh sket.. sebab kene bekerja sambil makan... sibuk memasak je memula tu sampai ada yg terhangit sbb kelam kabut nak masak sume skali... hahaha~ padan muka!



My bro n wife die... trimas belanja adik2 makan ye...



Ops! kandid yang tak berapa nak kandid sebab Cik Kaseh berjaya posing...hikhik~




Penuh penghayatan sungguh my lil bro ni makan



Inilah hasilnya...

Makan berlima je tapi pinggan mangkuk dah macam ada 10 orang makan.fuh!


Lepas perut dah kenyang jenjalan plak kat Uptown Damansara

tak de beli pape pun... betul2 exercise lepas makan malam. hokhokhok~~





P/s : Lepas ni nak bodek sape plak soh belanja kat restoran jepun... <-- mood kenakalan... cheis!


P/s : Minggu depan saya nak jumpa BEAST... sape nak ikot~!!! angkat sebelah jari!


7 comments:

  1. best..sukanya...

    ReplyDelete
  2. wahhhh terasa lapar plak.....hihihi

    ReplyDelete
  3. annyeonghaseyo. :)
    nampak sedap.

    ReplyDelete
  4. oh..sedapnya...kt mana kedai makan ni..?

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    KEROPOK LEKOR

    ReplyDelete
  5. @affan; anyeong...mmg sedap... pergilah sana n try...

    ReplyDelete