my tomodachi

20111231

Kanon Wakeshima... Ohsem+talented girl (✿◠‿◠)




Anda mungkin tidak pernah mendengar nama Kanon Wakeshima jika anda tidak meminati anime... mungkinlah kot...
Cik kaseh mula mengenali gadis ini ketika menonton anime Vampire Knight

Dari kiri : Kiryu Zero (my hero ❤O❤), Cross Yuki, Kuran Kaname(handsome vampire)

Memang tertarik mendengar lagu Still Doll (ending theme VK)
bermula dari situ I try dengar pula beberapa lagu Kanon dari You Tube.
Oh, damn! seriously...kebanyakan lagu2 dia memang sugoii!!
Dia ada keunikan tersendiri dari segi imej, vokal dan muzik.

(tapi aci potong jari, budak kpop maybe tak boleh masuk dengan muzik gaya Kanon.)

Kali pertama dengar Kanon Wakeshima, rasa cam seram2 sejuk.
macam dengar lagu hantu... macam sangat bermisteri je setiap lagu2 dia.
hmph~ no wonder lah dia dipilih untuk menyanyikan lagu tema untuk cerita vampire macam cite Vampire Knight tu. kena sangat kowt.

Kanon juga merupakan seorang cellist (pemain cello)
hmm... jarang kan jumpa artis yang main cello ni. 
sebagai pencinta muzik, I pandang up sket kat minah ni.
sebelum ni rasa Scandal is the best band girl sebab diorang pun terror tahap horror bila main instrument.
But now, i think Kanon pun tak kurang hebatnya.

(biarlah my bro sorang je yang jadi kaki stalker SCANDAL... I tukang stalker Kanon je pula lepas ni...kuikuikui)

Well... Kanon ni ada 4 buah cello yang menjadi kesayangan dia. Yang pertama cello berwarna putih yang diberi nama "Mikazuki-san" yang bermakna bulan sabit. biasanya cello ini digunakannya ketika di konsert. 


Yang kedua, cello berwarna merah bernama "Nanacihie-san" yang bermaksud kebijaksanaan. dalam kebanyakan video klipnya dia menggunakan cello ini.


Selain itu dia juga mempunyai cello yang berwarna coklat yang dipanggilnya "Yaeharu-san" yang bermaksud multi-layered-spring. Ini adalah cello yang paling disayangi Kanon kerana ia telah digunakan sejak dia di zaman persekolahan lagi.
dan yang terakhir cello Silver yang dinamakan "Momotose". cello ini digunakannya ketika berlatih. namun kedua-dua cello coklat dan silver itu tidak pula ditemui gambar2nya.hehehe~~

Beberapa lagu yang boleh saya cadangkan untuk korang mula mengenali Kanon Wakeshima... Still Doll/ Lolitawork Libretto/ Kuroneko to Pianist No Tango/ Heroine Sindrome/ Suna No Oshiro/ Marmalade sky...dan banyak lagi.


Ini adalah salah satu PV dari Kanon Wakeshima. So, itu saja perkongsian saya untuk kali ini setelah agak lama juga saya tidak menulis apa-apa dalam laman sesawang yang dah bersawang ni...ngeeee~~

semakin lama saya tinggalkan blog ini, semakin bertimbun drama/anime/manga yang nak di review... masa semakin pendek. kalau sempat saya akan buat review lagi di sini.



OK...CHIOW!!!
(✿◠‿◠)

20111014

[J-web]Nishikido Ryo Paling Sedih Cik Kaseh baca ㅠ_ㅠ


[J-web]Nishikido Ryo Kanjani Sentai 8Renger 2011.11.14





eng ver.

 Hello everyone.
This is Nishikido.
Just like the news reported, I’m not in NEWS anymore.
There could be a lot of people who were shocked, but this 
is a painful decision I have made after some thought.
From debut I have been shuffling around, schedule problem, 
around with 2 groups, 
I would have caused trouble for both groups ultimately. 
I have been troubled with regards to this.
Everyone have been supporting the Nishikido who was in NEWS, 
I am really thankful.
Now, as the Nishikido Ryo of Kanjani8, I will continue to work hard. 
Therefore I hope I still can get the support of everyone.
On the other hand, the new NEWS by Koyama, Kato, 
Masuda and Tegoshi, 
please do support them from now.

tran by cookiesmon

Credit : nishikidoryotan

ㅠ_ㅠ ㅠ_ㅠ ㅠ_ㅠ berita ni memang sangat menyedihkan.... 
tapi saya sangat faham keadaan Ryo. 
sudah sekian lama dia terpaksa melalui kepayahan untuk 
menyusun jadual disebabkan dua kumpulannya. 
baik Kanjani8 mahupun NewS, 
dia sayangkan kedua2 kumpulan tersebut. 
Dia dah bersama dua kumpulan tersebut sejak remaja lagi. 
tentu susah untuk memilih diantara keduanya... 

walaupun cik kaseh lagi sukakan Ryo bersama NewS 
tapi Ryo dah buat keputusan untuk memilih Kanjani8... 
dan saya tetap menyokong dia.... 
walaupun tidak lagi bersama NewS saya juga tetap 
akan sokong NewS...
(tp maybe dah kurang sikit)...

hwaaaa~~~ lepas ni dah tak dapat tengok RyoPi pairing lagi.... 
ㅠ_ㅠㅠ_ㅠㅠ_ㅠ




P/s : Entri Zenkai Girl saya tergendala lagi..ada saja halangan nak siapkan..huhuhu~~


20110906

Review Film : BECK... untuk pencinta muzik


Kenapa saya tiba-tiba d.load dan tengok movie ni?
jawapannya sebab saya seorang pencinta muzik...walaupun hakikatnya saya tak reti langsung main alat muzik... (╯︵╰,)

Movie ni memang best...Cik Kaseh berani bagi 4 daripada 5 bintang.
cerita ni bukan hidup hanya disebabkan pelakon2 yang memang sudah bertaraf STAR tapi cara penceritaan serta kekuatan setiap watak yang hidup biarpun sekadar watak pembantu.

Para pelakon yang menghidupkan filem ini ialah;


Watak utama (Koyuki Tanaka) yang dilakonkan oleh Sato Takeru...siapa yang tak kenal, dia pernah berlakon dalam Bloody Monday sebagai sahabat Falcon...(cik kaseh x ingat nama watak dia dalam Bloody Monday)...selain tu dia berlakon dalam Mei-chan's Butler gak. Watak dia ni ala2 macam Kobayakawa Sena dalam Eye Shield 21 la...seorang budak lemah yang selalu kena buli tapi sebenarnya dia ada 1bakat terpendam yang sangat mengagumkan. mamat ni syok dekat Maho Minami, adik Ray.

Mizushima Hiro pula memegang watak Ray atau nama sebenarnya Ryusuke Minami. Dialah yang menubuhkan band BECK ni. Beck sebenarnya adalah nama anjing peliharaan Ray yang pernah diselamatkan oleh Koyuki. Disebabkan anjing tersebutlah juga Ray dan koyuki berkenalan. Watak Ray ni nampak kool dan menggambarkan seorang pemuzik sejati.

Shioki Kutsuna yang memegang watak Maho Minami baru balik ke Jepun setelah tamat pengajian di USA. Dia adik kepada Ray. Seorang yang independent dan berani dalam setipa tindakan. ada kisah yang menarik dalam hubungan diantara Maho dan Koyuki.

Mukai Osamu memegang watak sebagai pemain bass yang bernama Taira. Ray sanggup bersaing dengan band lain semata-mata mahukan khidmat Taira untuk band yang baru ditubuhkannya. Itu cukup untuk menggambarkan kehebatan Taira sebagai pamain bass. habit dia setiap kali jamming mesti tanggal baju. Pertama kali melihat Mukai Osamu yang memegang watak macam ni. maksud saya lari dari watak2 romantik dan kacak. Not bad! best gak...

Aoi Nakamura sebagai Saku. Dia join BECK sama2 dengan Koyuki. Dia adalah pemain drum. Pelajar baru di sekolah Koyuki yang secara tak langsung telah jadi sahabat Koyuki. Saku mungkin telah menjadi salah satu sebab Koyuki berubah menjadi sedikit berani dan mula menunjukkan bakat terpendamnya sebagai pemuzik. hurm~ cik kaseh tak begitu mengenali pelakon ni tapi melalui info yang saya baca dia merupakan pelakon dalam Hana-Kimi Remake dan memegang watak utama, Sano Izumi.

Kiritani Kenta sebagai Chiba. Mood maker dalam BECK. Dia adalah ahli terawal yang join BECK. position dia sebagai rapper dan vocalist dalam BECK. Watak Chiba ni lebih kepada si tukang lawak yang menghidupkan kisah BECK je. Selain itu kawan baik Ray.

Cik Kaseh rasa korang baca pengenalan watak2 saja pun dah boleh tangkap macamana cerita ni kan. So rasanya tak penting sangat kot nak cerita sinopsis dia. Apa yang penting, kalau korang semua merupakan seorang pencinta muzik, tengok sajalah filem ni. Gerenti Best!

Untuk penutup, jom layan lagu Moon Beams daripada BECK.
Lagu ni merupakan persembahan penutup dalam konsert diorang dan merupakan lagu penutup untuk filem ni. TERBAEEK punya... Jom layan...







P/s : Woi Cik Anjenemo, kalau ko nak movie ni aku ade!!!


20110904

Review Film - I Give My 1st Love To You

Waaa~~ sejak kebelakangan ni banyak juga drama dan film baru yang cik kaseh tonton tapi aduh~~ malas betul nak conteng2 tulis review untuk korang semua. tape... cik kaseh akan cuba buat satu persatu. 

Sementara mood Beast saya dah mula terkawal sekarang ada eloknya Cik Kaseh siapkan entri ni. (^_^)V



Ini adalah film terbaru yang Cik Kaseh tonton. tapi sebenarnya film ni bukan film baru. Jika anda pernah menonton film Koizora dan sukakannya, saya pasti anda juga akan suka film ni. Secara akarnya kisah dalam film ni sama dengan Koizora tapi dari segi plot ia agak berbeza dan tersendiri.

Bagi penggemar kisah2 cinta saya syorkan anda tengok film ni. I GIVE MY FISRT LOVE TO YOU (Boku No Hatsukoi Wo Kimi Ni sasagu) bermula dengan kisah dua pasangan ini ketika masih kecil.

Takuma(Okada Masaki) seorang budak lelaki yang mempunyai masalah jantung dan akan mati sebelum usia 20thn. Dia berkenalan dengan Mayu(Inoue Mao) yang merupakan anak kepada doktor yang merawat Takuma. Mereka menjadi sangat akrab dan akhirnya mereka saling jatuh cinta setelah dewasa.

Disebabkan penyakit Takuma telah menghalang hubungan mereka untuk pergi jauh. Maka Takuma mengambil keputusan untuk berpisah dengan Mayu dan berpindah sekolah. Namun Mayu tidak putus asa dan tetap menjejaki Takuma. Baginya Takuma adalah cinta pertama dan terakhirnya. Walaupun munculnya orang ketiga dalam hubungan mereka dan hanya melalui pemindahan jantung sahaja dapat menyelamatkan nyawa Takuma.

Komen saya, kisah cinta ini agak menarik. sikap Mayu yang degil dan setia pada cintanya terhadap Takuma memang sweet. Takuma pula adalakala fikirannya yang agak nakal sangat mencuit hati. 



Dan salah satu daya penarik untuk menonton film ini ialah pelakon yang membintanginya;


Okada Masaki... (Hana-Kimi)
Kyaaa~~ kakkoiii ❤O❤


Inoue Mao... (Hana Yori Dango)
Waaa~~ kireii~~❤O❤


poster film sama dengan manga...


Sebenarnya film ini berasal dari sebuah manga. yang ini biasalah. Jepun memang terkenal dengan drama dan film yang diadaptasi dari manga dan novel. So, itu saja review saya untuk kali ini. untuk sesiapa yang bercadang untuk menonton film ini dengan kadar segera anda bolehlah menontonnya di DramaCrazy.


20110811

[LYRIC] BEAST - Fiction Japanese version

Bila dah ada versi Jepun ni seronok sikit nak nyanyi...sebab bahasa Jepun lebih mudah sebutannya berbanding Korea... Jom nyanyi beramai-ramai dengan Cik kaseh (^_^)




[DJ] Subete ga uso no you ni wasure rarenu kioku
Kimi to hanareta koto o ima mo...oh

[JH] Owara senai futarinin no sutouri hate naku hajimaru sutouri
Itami hitasura taete ienu kurushimi o umete
Egaku hajimari wa shiawase ni warau futarinin kunan
Ore dake no kimi de Good you night kono heya ni

[GK] Atarimae ni you ni Kiss shite kimi kara wa hanarenakute
 (Kute... Kute.. Kute...)
Owari nanka ja nai


[HS] Ore wa mada (Fiction in Fiction in Fiction)
Kimi to mada (Fiction in Fiction in Fiction)
Owaranai monogatari mune ni egakukara

[YS] Mou kimi wa (Fiction in Fiction in Fiction)
Hanasanai (Oh Oh ~)
Doushite kimi wa koko ni inainoni futari in Fiction

[GK] Ima koko ni wa shiawasena story
Tada shiawase souna futari no monogatari ga (kono mune ni wa)
Aru yoru mitasa rete yuku yo

[HS] Kakeyotte kita kimi o daite ore wa son'na kimi o mou hanasanai
Owari nanka ja nai yo

[DW] Ore wa mada (Fiction in Fiction in Fiction)
Kimi to mada (Fiction in Fiction in Fiction)
Owaranai monogatari mune ni egakukara

[YS] Mou kimi wa (Fiction in Fiction in Fiction)
Hanasanai (Oh Oh ~)
Doushite kimi wa koko ni inainoni futari in Fiction
Saigo ni iitakute kiminara ore no soba ni iru to shinji teru

[DW] (Dakedo Fiction~)
(Kimi wo Fiction~)
(Kimiru Fiction~)
(Futari Fiction~)

[JH] nanmogjeog-eul-ilh-eobeolinjagga
isoseol-uikkeut-eun-eotteohgemamuli jieoya hae
saranghae saranghae saranghae saranghae saranghae i se geuljaman
sseo naeryeoga modyeojin pen nunmullo eollukjin nalkeun joh-i wiro
haengbokhal sudo seulpeul sudo eobseo i iyagi neun

[DJ] Shiawasena monogatari ore wa tatae kaku dake
Subete wa nozomi de shika nakute

[GK] Shiawase ga (Fiction in Fiction in Fiction)
[HS] Kimi no soba de ~-kun no soba de (Fiction in Fiction in Fiction)
[DW] Ima hajimaru (Fiction in Fiction in Fiction)
Yeah~
[YS] Owaranai sutouri ~(Fiction in Fiction in Fiction)
Yeah~




20110805

Super Junior - Mr. Simple [MV]




Setelah setahun akhirnya mereka kembali lagi dengan album terbaru.
Ia sesuatu yang sangat dinanti-nantikan oleh semua ELF seluruh dunia.
Saya adalah antara jutaan ELF yang setia meminati 10 jejaka ini

Berbeza dengan 2 album terdahulu... kali ini Cik Kaseh lebih relax menantikan saat kemunculan Super Junior.
(Dah pernah terlebih dos menggilai Super Junior dulu, so sekarang dah boleh control diri agaknya.)

Walaupun pada mulanya apabila menyaksikan gambar2 teaser setiap ahli untuk album ke5 ini membuatkan Cik Kaseh hilang selera terhadap mereka. Tapi nampaknya MV dan lagu Mr. Simple langsung tidak mengecewakan.

Fuhh~~ lega sangat.
Waktu kali pertama menonton MV Mr. Simple pun dah buat saya rasa teruja sampai meremang tengkuk.
Jadi saya maaf kan saja pasal gambar2 teaser yang wierd n menjengkelkan hati tu(kecuali Eunhyuk & Heechul saja yang Cik Kaseh boleh terima)


So, sedikit ulasan Cik Kaseh tentang MV Mr. Simple ;

~Ia gabungan Sorry Sorry, Bonamana dan Perfection... kareograf tarian lagu ini memang ada bayangan lagu2 hit Super Junior. Ia sesuatu yang menarik pada pandangan mata saya. seperti yang kita sedia maklum tarian lagu kpop biasanya ada trademark tersendiri termasuklah lagu2 Super Junior. dan ini secara tidak langsung membuatkan ELF merindui semula memori indah yang pernah dicipta oleh SuJu... <--peh~ aku macam nak masuk mood tulis novel plak...huhuhu

~Mata saya takleh lepas dari pandang Eunhyuk & Heechul.... dari mula sampai habis... siap ulang tayang entah berapa kali. Saya suka style rambut Hyuk! even dia tak evil n nakal tapi disebabkan style baru dia tu buat dia kehilangan imej cute...(Sungmin pun sama...tapi mata saya tetap spot kat Eunhyuk sebab lebih meminati Eunhyuk...walaupun dah tak setegar dulu)... & Heechul pula, dia memang nampak evil dengan gaya tu. Entah kenapa saya rasa Heechul ni suka buat apa saja mengikut hati sendiri. lepas tu apsal dia macam malas nak menari? saya terasa macam jiwa dia tak berada dalam Super Junior. Heechul-ahh~~~~ awak rindukan Hangeng ke? u'r the part of SJ family, so please jangan kecewakan ELF...

~Part yang paling saya suka dalam lagu ini ialah pada minit ke 3:50 ...part Kyuhyun n Yesung. part ni pendek je tapi macam bagi jiwa pada lagu ini. SO, memang terbaekk lah!

~Biasanya kebanyakan lagu Super Junior starting mesti Siwon yang nyanyi tapi kali ini Kyuhyun yang start dulu...diorang pernah kata diorang bagi siwon mulakan lagu dulu sebab nak bagi imej handsome dalam lagu diorang (sebab Siwon paling handsome dalam SJ...yeke?)... tapi kali ini walaupun Kyuhyun yang start dulu, pada Cik Kaseh tak ada apa2 perbezaan pun...(hurm..agaknya sebab cik kaseh rasa Kyuhyun lagi handsome daripada Siwon kot...muahahaha)

~Suka trademark tarian Mr. Simple...sangat simple dan senang nak ikut... (^_^)

ok, dah banyak sangat kot bagi ulasan...
akhir kata, semoga semua ELF berpuas hati dengan album ke5 SuJu kali ini

Bye~

20110802

I'm a B3UTY ELF


Buat pertama kalinya Cik Kaseh tulis entri khas tentang BEAST
(sebelum ini saya cuma post entri report tentang event BEAST sahaja)

BEAST pada kaca mata seorang ELF. Tentu rasa janggal membaca entri seorang ELF terhadap artis Kpop selain Super Junior. Namun untuk peminat Kpop seperti Cik Kaseh yang agaknya boleh dikira telah matang menjadi peminat kpop, ianya bukanlah sangat janggal. Apatah lagi saya rasa lebih dekat dengan anggota kumpulan BEAST berbanding Super Junior. Mungkin disebabkan BEAST lebih kerap mendekati peminat Malaysia berbanding Super Junior yang datang ke negara kita hanya untuk konsert.

 BEAST debut pada penghujung tahun 2009 dan pada masa itu saya sedang hangat menggilai Super Junior. Jadi kewujudan BEAST memang tidak mendapat tempat di jiwa cik Kaseh. pada tahun 2010 BEAST mengadakan persembahan pertama di  KL LIVE dan Cik Kaseh pergi waktu itu hanya kerana mahu menemani kawan2 yang sangat menggilai BEAST.


Ini adalah gambar pertama BEAST yang cik Kaseh tengok. Sumpah tak berkenan langsung. Muka Doojoon yang memang sesuai dgn nama kumpulan ni BEAST...Dongwoon yang macam mat saleh sesat(er..macam arabian pun ye gak)... Hyunseung pula yang macam perempuan(nama dialah yang paling susah nak melekat di kepala Cik Kaseh)...Junhyung dengan imej yang saya sendiri tak tau macam mana nak describe...Yoseob pula dengan rambut putih(saya tak rasa dia comel seperti dakwaan semua pihak pun waktu ni)... kecuali Kikwang yang saya kenal dengan nama AJ waktu itu. Dia seorang saja yang pada pandangan Cik Kaseh seorang yang menonjol. Saya minat Kikwang masa mula2 dulu.

teringat kembali memori sewatu saya bersungguh2 menghafal profile BEAST pada malam sebelum MEET n GREETING WITH BEAST (saya kena prank dengan kawan2 sebab saya seorang sahaja yang dapat lucky draw time tuh)... jika dikira, sebaik melangkah masuk menemui mereka waktu itulah saya mula rasakan suasana berbeza dan mula meminati mereka.


Secara realitinya BEAST pada gambar pertama yang saya lihat dengan orang sebenar macam langit dengan bumi. TAK SAMA! terutama sekali Junhyung. disebabkan pertemuan tersebut cik kaseh dah cancel nak minat Kikwang sebab persenolati Junhyung lebih menarik.

Sifat Junhyung yang seperti pendiam dan agak bermisteri dan kurang menonjol(dia memang langsung tak menonjol waktu tu dan tak ramai peminat). Dan secara live sebenarnya Junhyung lebih kacak berbanding Kikwang...hehehe~~

Percaya atau tidak walaupun saya ELF tapi cik kaseh tak pernah buka lirik lagu2 Super Junior untuk menyanyikannya. Tapi entah kenapa setiap kali BEAST comeback dengan lagu baru, tangan saya mesti gatal nak cari lirik dan nyanyi siap nak hafal lagu2 BEAST(walaupun x pernah berjaya menghafal lagu2 tersebut sebenarnya)...tapi lagu2 BEAST sebenarnya lebih dekat dengan saya. Selain liriknya yang membawa maksud yang mendalam dan bermakna <--masuk mood jiwang setiap kali nak mengarang novel... Itu salah satu kekuatan BEAST yang menyebabkan mereka tersenarai dalam list antara group2 jkpop yang saya minat.

Perjalanan kerja seni kumpulan BEAST sangat stabil dan semakin mendapat tempat di hati para peminat Kpop. tahap minat saya terhadap BEAST juga masih stabil dan belum ke tahap hendak menukar identiti sebagai B3UTY.... namun sejak beberapa minggu ini rasanya ada sesuatu yang tidak kena dengan cik kaseh.

playlist lagu dalam h/p, lappy, pc office, kereta even playlist di blog ini pun.... semuanya lagu BEAST
wallpaper destop lappy n office... BEAST jugak
kalender... BEAST
cuba tengok kanan--->
BEAST dekat atas SuJu???
Apa cerita ni beb?????

Fine... Cik Kaseh dah kena virus
virus yang Junhyung bagi tahun lepas tak power kalau nak dibandingkan dengan apa yang Yoseob lakukan terhadap Cik Kaseh kali ini.
=_="


Dia dah tinggalkan impak yang besar sampai kebanyakan peminat Kpop asyik bercakap tentang dia...errr, dan Cik Kaseh juga... =_=

Saya minat dia ke?
Susah nak jawab soalan ini.
Dari malam tersebut sehingga sekarang masih banyak perkara MUSTAHIL dalam diri Yang Yoseob yang cik kaseh tak boleh terima...

Secara jujurnya Cik Kaseh tak berminat dengan lelaki comel... yang suka wat 'Aego'...yang stock2 anak ikan ni biasanya Cik Kaseh suka sebab kecomelannya sahaja dan tiada niat untuk minat betul2 pun....

Saya selalu menafikan yang saya tak minat lelaki jenis macam Yoseob. Walaupun saya pernah duduk rapat dengan dia... walaupun saya pernah bersembang dengan dia... walaupun saya pernah main bowling dengan dia...walaupun dia pernah peluk saya tanpa sengaja... still tiada feeling.

"You're too cute n cute guy is not my type... mianhae."

Tapi apa kata kalau korang nampak side lelaki ini yang gentleman... romantik... pandai layan perempuan(atau peminat sebenarnya?)... yang caring dalam sensetif... dan macam susah nak terima bila lelaki kiyut ni ialah main vocal atau vokal utama dalam BEAST(bukankah selalunya main vocal berimej manly dan segak...watak cute langsung tak sesuai)... kemudian sangat janggal apabila Dongwoon(maknae) panggil dia 'Yoseob Hyung'... arghh~~ *garuk kapla*
This is fiction or fact?



it's hard to believe...
kalau tujuan dia layan Cik Kaseh malam itu semata-mata nak menarik perhatian saya sebab dia tahu yang saya merupakan fangirl Junhyung dia memang telah berjaya dalam misinya... jika niatnya memang nak saya lebih meminatinya berbanding junhyung dia memang sudah hampir mencapai misi tersebut. Kalau misi sebenar dia nak buat Cik Kaseh jadi B3UTY tegar... pun dia dah hampir berjaya...(tapi taklah tegar sepenuhnya pun...hahaha)


Antara keenam2 mereka ni Cik Kaseh rasa Kikwang sorang saja yang tak banyak berubah.




Random ;-
Awek "Acik, aku basuh towel Yoseob ni ye"
Cik Kaseh "Shiro!!! jangan sentuh towel tu."
(✿◠‿◠)



20110706

Trans : Yeseob Hug... Cik Kaseh Shock!... B2UTY, Please Don't Kill Me...

This is 2nd time... got a lucky draw with BEAST
1st time was last year... 1st BEAST showcase  at KL LIVE
click bellow for the link 
Word before getting the lucky draw -> “Aiya, Don’t need to hope anything, just relax, we come just to enjoy. For what want to get so excited…”

Indeed… Not a hardcore fan also I bring along a banner JokerHara some more….

  I crazily like this couple… Don’t be angry B2uty but I like JunRa.


I was seriously shock when the name ‘KASEH’ is being call out to go onto the stage. Is it really me? Or somebody else? But there isn’t many people who use a special name like this (it is just a nickname also)

Ok… in my mind, I really thought of bringing the Joker banner n show at him that I support his being with Hara… <- I am really Busted! Just want to make the heart of b2uty to hot or sad by saying the name Hara only… ^_^V

Story on stage....
Doojoon the leader is the first to greet me… shake hand with him… <- wow! This is the 1st time because the last time I don’t have time to look at him direction…some more to shake hand with him also… after that, all of us including BEAST are like blur to couple with whom. Emcee asks us to choose who we like…

Seriously, I want Joker-nim!!!but there another fan with him… So because I like Yoseob after Joker. I quickly choose Yoseob!!!hahahaha~~ <- who ask him to have the best voice and super cute. That why I like him.

....ok next part... 
I don’t care if he just want to shake hand only... but suddenly he the one who hug me~~~!!!
I'm shock... stuck... crazy... but still I can still control myself on the stage… step cool like that. Hahah~~~

He took my banner… than he is like shock!!!
"JOKER? JOKER?? JOKERR???!!! ARGHHH~~~" <- my friends said that Yoseob is really cute during this part… kekekeke~~

I try to explain to him that I actually really like at Joker. But you almost in my heart too... even a 2nd bias… ngeee~~ <- with an act cute face just to take Yoseob heart.   

After that he smile (cute to the maximum)… then he hugged me again!!!ngee~~ mianhae B2UTY. I didn’t expect… =_="

After that… after making a draw for game, we (me n Yoseob) sit on the stairs. Emcee just talk and explain about the game bowling, the one that we need to play. But I was making a private drama with Yoseob at the side of the stage (I know you all see and must be curious what am I talking with him)
Muhahahha~~ there many things I talk with this small eyes guy (although we speak like chicken and duck… (╯︵╰,) Until I really have to speak in a really broken English…want to speak Korea, I die because I know a bit only)

“Kaseh… my fans give to me” <- I tell you his English really bad that I have to translate in simple English so that you all understand…
Actually he show the gold ring on his hand. It was a gift from fans… the ring is really pretty. there an engrave of Yoseob name on it some more. It’s really lucky to be a popular artist. Can get presents…  

“Kaseh…” <- ok, he knows my name because it is easy to be pronounced. I guess.
“Kaseh… Kaseh…” <- ngee~~ Why he do face like he having fun calling my name! Some more with a face that is sweet like $%^&*&... =_="
“Nee… You know what… my name... ‘KASEH’... means LOVE. Love is SARANG.” <- I just anyhow talk only, as long as I get to chit chat with him.
“Chinca!!” <- this small eyes guy make an excited face while looking at me and blinking his eyes. I just reply nodding my head and smile.  

See…. I am chit chatting with Yoseob… <- Actually I talk anyhow the whole time... hahahaha~~

Next part... 
“Malaysia is hot.” While taking a paper to make it as fan. He is really gentleman, he even helps to fan for me!
“Ya, Malaysia is really hot. Not like Korea. Your country is cool right.” 
He nods... meaning he understand what I am saying. ~relieve~

I took the paper fan from his fan… (let me now help you to fan for you Yoseob❤❤❤)
5...4...3...2...1...
He takes it back. “It’s ok, I’ll do it”
Kyaaa~~~ Feeling heaven, <- feel like in heaven. Being served by angel…

While fanning… Suddenly my mind feels like acting naughty for a while.
Yoseob wipe his sweating face…
Oh… I feel hot too… with not feeling shy, I wipe my sweat from my face on his towel…
“Yoseob, can you give your towel to me?” , this time my eyes look at him but of course not like as if there a blink-blink with a heart shape like this ❤O❤…maybe my face is blur while holding the white towel on his shoulder….
“Oh, yes… sure. I’ll give you.”
Ngaaa~~~ feel like dropping my jaw. Feeling so happy getting them!!!
“Yes!....thank you, Yoseob.”
Suddenly, he gives a killer smile at me…
OMG~ I can die!
  “Nee… Yoseob. I have many friends seating over there. I think they wanna kill me right now!!!”
(Maybe there many Yoseob fans especially those who seating near VVIP in front of me are shouting each time there a sweet+pamper action by me and Yoseob)
“Kill? Why?” He can even ask me why?
I didn’t answer the question from Yoseob. I just give a smile full of meaning…
 


Towel from Yoseob for me… (^_^)V

Some more… what else I chit chat with him…
"Do u like Malaysian food?"
"Yes, Malaysian food is good." and showing a thumbs up.
"Which one u like?"
"Err...heee?" <- ok, he don’t understand my question. How am I to make him understand…
“Ermm.. Malaysian food… you like? What? <- OMG, it can be difficult for a chicken and duck to be a couple.
"Ooo... i like SATAY."
"Chinca? thats my favourite food also."
After that suddenly Encik Yoseob a.k.a. Yusuf start to talk in his own language. I don’t understand them… but from the way he story is like fun so I just nod my head and smile…hahaha~~~

When it our turn to play the game, he being a gentleman, hold my hand up and down the stage. Until even the emcee disturb us...
"This 2 people lah... so romantik like loving couple. hailoh~~"
I became a shy cat. Of course Mr Yoseob did make me feel as if I am in love with him on the stage…




When I got score 5 pin for the bowling, he was happy and hug me again…
Actually I don’t know how many times he always hug me from the start being on stage till the end of the game…huhuhu~~(got some part I didn’t write because I don’t really remember the moment. Mianhae)



 waa~~ I feel so touch.ßAfter the game, I ask him sign autograph on the banner JokerHara. He quickly go and run to take a marker for the table…


Actually he gave me the score card for the game we played but the staff took them… really bad! The broke my heart... huhuhu~~

It really funny when Yoseob is the one overly excited when emcee pass him the prize that I got...it as if he is the one who got the prize.. hahahha~~
"Why are u so excited. Diz present is not for you lah..."
I would laugh really badly if I am not on the stage at that time. Kihkihkih~~~

(Just now morning, I go to work and my friend ask if I buy a new HP? Then I answer… “Nolah.. Present. My boyfriend gives me…” smiling like one crazy people… hahha~~~)


  I didn’t take many people last night… but got some for you all to look at.




This is the only picture I took. Mostly are from my friends and B2UTY

If want to look at video. I will maybe upload at my YouTube.

http://www.youtube.com/user/cariely07?feature=mhee#p/u


So, that all my short story YeoSeh this time.
The story like sweet? Some said that it is cute like a movie SEPET. OMG~~ You all are making me shy shy cat.. huhu~~





Creadit to : Noratiyah ...thank's for your translating my entry


P/S: To all B2UTY around Malaysia… I am sorry if I make you all sad or feel like killing me because Yoseob hugged me more than 1 time.. don’t worry he never hugged me more than 10 times last night…


20110705

Tolong Bunuh Cik Kaseh Selama 5saat Untuk Saya!

Ayat Membunuh di atas memanglah buat saya seram kejap...
Tapi tak jadi sbb si dia tu pesan suruh kakak dia bunuh saya untuk 5saat je...
(^_^)

semuanya sebab gambar ni...

Sebab Saya ambil gambar di sisi Fadlan V.I.P. je sebenarnya...
hahahaha~~

kejadian ini berlaku pada 2 minggu lepas...
saya tak tahulah apa reaksi budak tu lepas tahu pasal saya dan Yoseob

macam nak pegi tanya dekat kakak dia tapi 
nantilah tunggu kakak dia yang cerita sendiri dekat Cik kaseh...


P/s : Cik Elah sayang... Fadlan tu macam adik I je even dia tinggi bak pokok kelapa...kikiki



20110702

Yeseob Hug... Cik Kaseh Shock!... B2UTY, Please Don't Kill Me...

This is 2nd time... got a lucky draw with BEAST
1st time ialah pada tahun lepas... masa showcase diorg kat KL LIVE
boleh baca di sini (klik link di bawah)
Ayat sebelum dapat lucky draw -> "Ala, tak yah nak harap apa2... relax sudah... kita datang cuma nak enjoy.Wat pe nak excited sgt..."

Memanglah... hardcore tak hardcore pun Cik Kaseh siap bawa banner Joker❤Hara lagi....

  suke gile kapel ni... jgn marah ek B2UTY sbb c.kaseh suke JunRa


Seriously shock kot bila nama 'KASEH' dipanggil naik ke atas pentas. Aku ke ni? ke orang lain?? tapi mcm bukan ramai pun yg pakai nama special cam ni...(nama samaran je pon)

Ok... dalam kepala otak memang dah terfikir nak bawa sekali banner Joker tu...n nak tunjuk kat dia yang Cik Kaseh support dia dengan Hara... <--puaka betol! saje nak kasi hati B2UTY panas ke hape sebut nama Hara je ni... ^_^V

Cerita atas stage....
Doojoon the leader yang pertama sapa cik kaseh... shake hand with him...<--wow! ni 1st time, sbb dulu tak sempat nak pandang ke arah dia..apatah lagi nak shake hand ngn dia kan...
lepas tu kitorang sume dengan BEAST mcm blur2 nak kapel ngan sape. Emcee terus suruh je kami pilih siapa2 yg kami suke...

Seriously daku nak Joker-nim!!! tapi mcm sorang lagi fans dah bersama dgn dia... So sebab Cik Kaseh paling minat kat Yoseob lepas Joker... I cepat2 choose Yoseob!!!hahahaha~~ <--sape soh suara dia best n die kiyut sgt kan. tu pasallah saya suke dia.

....ok part seterusnya ni... 
daku tak kisah kalau setakat dia nak shake hand je... tapi tetibe plak dia PELUK sayaaaaa~~~!!!
I'm shock... stuck... crazy... but still boleh control diri kat atas pentas... lagak kool konon kan...hahaha~~~

He take my banner... pastu dia plak yang shock!!!
"JOKER? JOKER?? JOKERR???!!! ARGHHH~~~" <--my friends said diz part yeseob sangat kyeopta... kekekeke~~

Cik Kaseh try explain kat dia yang actually saya paling minat kat Joker. But u almost in my heart too... even a 2nd bias... ngeee~~ <--dgn muka konon nak comel sbb nak amik hati Yoseob. SENGAL! 

Barulah lepas tu dia senyum(cute tahap petala!)... then he hugged me again!!!! ngeee~~ mianhae B2UTY. i didn't expected.... =_="

After that... lepas buat cabutan untuk game, kitorang(me n Yoseob) duduk kat tangga. emcee dok membebel2 terangkan pasal game bowling yang kitorang kene main tuh tapi Cik Kaseh plak wat drama swasta ngan Yoseob kat tepi pentas(aku tahu korang sume nampak n mesti curious kan apa yang cik kaseh sembangkan dengan dia)
Muahahaha~~ macam2 C.Kaseh borak dengan mamat mata sepet tu (walaupun bercakap mcm ayam dengan itik...(╯︵╰,) sampai cik kaseh terpaksa pakai bhs english yg paling broken...nak ckp korea aku kantoi beb!tau sket2 je)

"Kaseh... my fans give to me.." <--aku cakap kau english dia mmg hancur so cik kaseh translate dlm bahasa mudah untuk korang faham je...
actually dia tunjuk cincin emas kat tangan dia. ada fans bagi dia...cincin tu memang cantik. siap ukir nama Yoseob lg..bertuah lah badan jd artis popular.dpt hadiah best2... 

"Kaseh..." <--ok, dia tahu nama aku sebab nama ni senang lidah dia nak sebut kot.
"Kaseh... Kaseh..."  <--ngee~~ apsal wat muka cam seronok je sebut nama aku!dah lah muka sweet nak $%^&*&... =_="
"Nee... u no wut... my name... 'KASEH'... the meaning is LOVE. love is SARANG." <--cik kaseh bedal je, janji aku dpt sembang apa2 pun dengan dia.
"Chinca!!" <-- mamat mata sepet ni wat muka teruja sambil pandang aku dengan mata terkedip-kedip.
Cik Kaseh balas dengan anggukan dan senyuman je.  

See... cik kaseh tengah berborak dengan Yoseob... <--sebenarnya merapu meraban je yang banyak tu...hahahaha~~

babak seterusnya... 
"Malaysia is hot." sambil ambil kertas buat berkipas. dia ni sangat gentleman, siap tolong kipaskan cik kaseh sekali tuu beb!
"Ya, Malaysia is really hot. not like korea. your country is cool, right."
Dia angguk... maksudnya dia fahamlah cik kaseh cakap tu. ~lega~

Cik Kaseh ambil kipas kertas kat tangan dia...(meh aku pulak tolong kipas ko ye yoseob❤❤❤)
5...4...3...2...1...
Dia ambil balik. "It's okey, i'll do it."
Kyaaa~~~ heaven sekejap. <--cam dekat syurga dilayan oleh bidadara ke hape ni...

sambil berkipas tu... otak saya ni tetibe fikir nak jahat sekejap.
Yoseob lap muka dia yg berpeluh tu...
oh... cik kaseh pun rasa hot ni... selamba batak je aku lap peluh kat muka aku gune tuala dia...
"Yoseob, can u give ur towel to me?" mata cik kaseh pandang dia time ni tadelah cam blink2 bentuk love macam ni ❤O❤ pun...muka aku blur kot sambil pegang2 towel putih kat bahu dia tu...
"Oh, yes... sure. I'll give you."
Ngaaa~~~ macam nak jatuh rahang. senangnye dapat!!!
"Yes!... thank you, Yoseob."
tetibe dia mcm nak senyum membunuh kat cik kaseh... adoilah~ mati aku!
 "Nee.. yeseob. I have many friends seat over there. I think they wanna kill me right now!!!"
(Aku dah cuak... ramai kot fans Yoseob lagi2 yang dekat seat VVIP depan aku time tuh terjerit2 setiap kali ada aksi sweet+manja+POYO! cik kaseh dengan Yoseob)
"Kill? why?" dia boleh plak tanya kenapa? cheis~
Cik Kaseh tak jawab soalan Yoseob. Sekadar senyum penuh makna saja... 


Towel dari Yoseob untuk Cik Kaseh... (^_^)V

Lagi... apa lagi Cik Kaseh borak dengan dia...
"Do u like Malaysian food?"
"Yes, Malaysian food is good." sambil angkat ibu jari tanda bagus.
"Which one u like?"
"Err...heee?" <--ok, dia tak faham soalan cik kaseh. camne aku nak kasi die faham...
"Ermm... Malaysian food... u like? what?" <--adoilah, susah gak ayam dengan itik kalau ber-couple ni.
"Ooo... i like SATAY."
"Chinca? thats my favourite food also."
Lepas tu tetiba Encik Yoseob a.k.a. Yusuf ni membebel2 dalam bahasa dia. Wak lu betul. Cik Kaseh tak faham daa... tapi cara dia cerita tu macam seronok je maka cik kaseh pun angguk2 sambil senyum jelah...hahaha~~~

Bila sampai our turn untuk main game dia dengan gentleman gitu pimpin daku naik n turun pentas. Adoilah~~ siap kena perli dengan emcee lagi...
"This 2 people lah... so romantik like loving couple. hailoh~~"
Cik Kaseh dah shy2 cat plak.
memanglah Encik Yoseob ni wat cik kaseh rasa tengah berchenta sekejap dengan dia di atas stage...




Bila saya dapat score 5 pin bowling tu dia happy tak hengat n peluk saya lagi...
Actually tak taulah berapa kali dia asyik peluk Cik Kaseh dari start naik stage tu sampai habis game...huhuhu~~(ada part yang saya x cerita n tak brapa ingat dat moment...mianhae)


Lepas game tu cik kaseh minta dia sign autograph kat banner JokerHara tu. Berdesup dia lari cam lipas kudung pegi ambil maker dekat meja urus setia...<--waa~~ daku terharu gitu.


Actually dia bagi dekat cik kaseh score card yang kitorang main game tu tapi lepas tu staff kat situ ambil pula...teruk betul! sakit hati cik kaseh. huhuhu~~

Sangat kelakar lah pulak bila Yoseob yang terlebih excited bila emcee bagi dia pegang hadiah yang cik kaseh dapat tu...macam dia pula yang dapat hadiah tu..hahaha~~
"Why are u so excited. Diz present is not for you lah..."
masa ni memanglah Yoseob comel tahap gaban...hahahaah~~ mau cik kaseh gelak guling2 kalau bukan kat atas stage time tuh...kihkihkih~~~

(pagi tadi I pegi keje n my friend tanya beli HP baru ke? then I jawab... "Taklah... hadiah. pakwe I bagi..." muka sengih macam orang angau...hahaha~~~)


 Cik Kaseh tak ambil banyak banyak gambar malam tadi...tapi ade lah sikit untuk tatapan kalian semua.




Ini sajalah gambar yang saya ambil...yang lain2 kdt dr kawan2 n B2UTY

Kalau nak tengok video Cik Kaseh mungkin akan upload di Youtube saya saja...boleh klik link di bawah...

http://www.youtube.com/user/cariely07?feature=mhee#p/u

Hurm...tapi video belum upload lagi...

So, tamat sudah kisah pendek YeoSeh kali ini. <-- Unnie Layla punya keje.
Cite macam sweet keh? ada pulak yang yang cakap kiyut macam movie SEPET. aduyai~~ korang ni buat cik kaseh shy2 cat pulak...huhu



P/s : Kepada BE3TY seluruh Malaysia... daku minta maaf kalau buat korang sedih or rasa nak cekik saya sebab Yoseob peluk saya lebih dari sekali...jangan risau sebab dia tak peluk Cik Kaseh lebih dari 10kali malam tadi... (^_^)V peace no war~~

P/ss : sorry for the wrong spelling... BE3TY --> B2UTY ... <--nampak sangat aku tak pernah tegar nak minat BEAST... SORRY KORANG SEMUA!!!