my tomodachi

20091225

Seigi No Mikata... Bila Adik Menjadi Hamba Kepada Kakak...


Hai hai minnasan~~

lagi review drama yang tak berapa baru yang baru Cik Kaseh tengok.

Cik Kaseh tak sengaja pun nak tengok drama ni
hari tu Cik Kaseh nak cari satu cv baru yang dilakonkan oleh Hongo Kanata
pastu terjumpa plak fan vid. Hongo ngan Shida Mirai
terus tertarik... sebab minat diorang dua ni punya lakonan.

Cerita dia memang menarik!
dan sangat tak boleh blaaa~~



Dasyat betul bila dapat kakak yang super evil macam Nakata Makiko ( Yamada Yu) tu. dari kecik sampai besar Nakata Youko (Shida Mirai) ni jadi hamba kakak dia. dia kena ikut segala arahan kakak dia. Dia juga kena melayan segala hobi dan kesukaan pelik kakak dia. dia juga kena jadi penyiasat untuk kakak dia. paling teruk dia kena siasat tentang lelaki yang kakak dia suka.
Si Makiko ni pulak dalam sifat dia yang evil semacam tu dia seorang yang genius dan selalu bernasib baik. apa saja ke-evil-an yang dia buat mesti berakhir dengan tuah yang menyebelahinya.




bila Makiko ambil keputusan untuk berkahwin dengan kekasihnya Yoshikawa Naoki ( Mukai Osamu) Youko rasa ini adalah peluang kebebasannya. tapi segala harapannya tu sia-sia sebab dia memang takkan ada peluang untuk lari dari menjadi hamba Makiko.



Watak Hongo Kanata pula... dia sebagai Okamoto Riku, pelajar faymes kat sekolah Youko. semua gadis gilakan dia. satu hari Riku ni pinjam buku teks Youko dan bermulalah perkenalan mereka waktu tu. kebetulan pula lagi Riku ni duduk satu apartment dengan Naoki-san, kekasih Makiko.

"Cik Kaseh~~!!! pendekkan cerita!!
panjang sangat dah membebel ni...."

Okie dokie... Cik Kaseh pendekkan cerita ya...

Banyak sangat part2 menarik Cik Kaseh nak kongsi sebenarnya... tapi macam tak best pulak nak bagi tahu semua kan... apa kata korang yang belum pernah tengok tu pergi tengok sendiri.
Klik Seigi No Mikata untuk tengok secara online.

secara keseluruhannya drama ni memang sangat menarik dan berbaloi untuk ditonton. endingnya pun best. hubungan Youko dan Riku berakhir dengan sweet even diorang kena berpisah sebab Riku kena balik Osaka, rumah ayah dia. Ada sikit part touching masa Naoki ambil keputusan nak bercerai ngan Makiko sebab dah tahu true color isteri dia yang sebenar.



Tapi jangan risau... it's happy ending actually.
Makiko tetap sayangkan adik dia even cara dia agak keterlaluan dan Youko pun sangat sayangkan kakak dia even selalu dia rasa tak puas hati sebab kena buli.

Part ni sangat cute. bila Makiko kantoikan Riku suka kat adik dia, Youko.
Hongo Kanata sangat kawaii masa nervous. kikiki~~

Ok, itu saja entry untuk kali ini. Chiow~~

20091219

Tak Ada Subs Pun Boleh Gelak...



Everyone must watching this...

:: SS501 & Kara on Intimate Note ::

Cik Kaseh tak tengok habis lagi.. main skip2 je...
sebab tak best tengok tak ada subs.

tapi serious ni... even tak ada subs pun korang boleh gelak

So, hope sangat2 ada someone tolong buat subs untuk cite ni...

Onegai... onegai... onegai...

20091215

Super Junior _ Sorry, Sorry - Answer




::New cv from Super Junior::

Ngaa~~ Sugoi~~!!
Actually ini bukan lagu baru.
Lagu Sorry, Sorry versi R&B
tapi diorang ada tambah2 jugaklah.

Hurm~ ok... err...

...
...
...

sekali lagi...
Cik Kaseh tak de idea nak tulis apa

cuma nak bagi komen
cv ni best.

Part paling Cik Kaseh suka...
4:26 - EunHae rapping... love it XD

Diorang semua sangat kakkoi dalam cv ni (except Shindong... hehe, Shindong tak leh masuk katagori handsome. dia cuma layak jadi comel di mata saya saja... sorry)

Cume yang frust nya...
Kibum takde dalam cv ni...

Tak tahulah mana dia menghilang.
susah betul nak nampak dia sama2 dalam Suju

Siapa2 bloger di luar tu
tahu tak berita terbaru mengenai Kibum skang?
apa projek yang dia tengah buat? bz sangat ke...



20091213

Change... Politik Itu Hantu!


Peh! tajuk entry...
Macam dah tersalah masuk blog pula.
Ini blog Jpop@Kpop ke blog Politik... kikiki

Jangan risau... Cik Kaseh masih waras lagi.
Entry kali ini Cik Kaseh tulis sikit pasal drama terbaru (bukan drama baru) yang Cik Kaseh tengok. CHANGE hasil lakonan mantap pelakon superb Takuya Kimura.



Drama ni keluar tahun lepas. Saing dengan Gokusen 3
Tapi Cik kaseh agak malas nak tengok sebab tahu cerita dia berkenaan dengan dunia politik.
So, not interesting lah kan... (Kalau korang pun mesti fikir macam Cik kaseh gak kan?)

Ada sorang bloger pernah suggest pada Cik kaseh untuk tonton drama ni
tapi Cik Kaseh bilang "Ok... tapi kau bagi aku pinjam. aku malas nak cari"
Jawapan tu bermakna Cik Kaseh takkan tengok drama ni selagi tak de depan mata. hehe~

So, bila sorang member(member lain) ni ada cite Change, Cik Kaseh ambik je.
Dan saya pun meluangkan masa untuk Change malam kelmarin.

Disebabkan pelakon utamanya Takuya Kimura
maka cepat sikitlah saya gerak pergi tengok... hehehe~
(Dia antara pelakon Jepun yang paling best dalam list Cik Kaseh.)



Tengok episod 1... Ngaa~ bosan! pastu kan myampah tengok rambut afro dengan spek mata besar si KimuTaku tu. Weirdo~~



But I change my mind after next episod...
Tengok 2nd pic... hah! yang ni barulah ada gaya perdana menteri kan

My comment...
Sugoi! cite ni memang mantap!
Tak sangka Cik Kaseh boleh kattam 10 episod dalam 1 malam saja.

Tak dinafikan ramai yang akan fikir cerita pasal politik ni membosankan dan memeningkan kepala. memang tak sesuai untuk tontonan para remaja.
Tapi lepas menontonnya Cik Kaseh rasa itu tak betul.
Sebab cerita Change memang interesting.
taklah serius sepanjang masa.
ada gak part2 yang akan buat kita gelak2.
terutama bila tengok perangai Asakura Keita (Takuya Kimura), Nirasawa(Abe Hiroshi) & Hikaru(Rosa Kato)...

Cik Kaseh cerita sikit pasal sinopsis drama ni.
manalah tahu kalau ada yang tergerak hati nak pergi tengok lepas ni kan...

Ok, cerita dia start apabila Asakura Keita, seorang guru sekolah rendah yang tak berminat dengan politik, tiba2 terpaksa gantikan ayahnya, seorang wakil rakyat yang mati akibat terlibat dalam satu kemalangan bersama dengan abang sulungnya. kemudian dia dicadangkan sebagai calon perdana menteri baru. disebabkan background life die yang rapat dengan masyarakat menyebabkan rakyat memilihnya. mereka percaya PM baru ni bakal membawa perubahan dalam life diorang. Dan Keita ni memang popular sebab dia muda, handsome dan dekat dengan hati rakyat. (siap dapat gelaran 'Prince Of Parliament' lagi)
Konfliknya start apabila dapat tahu orang yang paling Keita percaya, Kanbayashi tikam dia dari belakang. Si Kanbayashi ni cuba jadikan PM baru yang muda & tak ada pengalaman dalam bidang politik ni sebagai boneka untuk dia capai impian. Tapi dia gagal sebab Asakura Keita bukan sebarangan orang walaupun pengalaman dalam bidang politik dia zero. kosong persen!


Setelah menonton Change, satu kesimpulan saya dapat...
Bahawa politik itu hantu!
tak kiralah di mana2 negara pun... dunia politik memang dasyat.
susah nak cari orang yang jujur.
semuanya tak boleh percaya.
sampai adakalanya sandiwara mereka boleh mengelirukan rakyat
sehingga mencetuskan perbalahan yang tak habis2... <-- sampai kiamat barangkali.

Politik di Malaysia ni pun sama saja.
Semua orang pun gilakan kuasa.
lepas tu yang jadi mangsa siapa?
Rakyat juga...

P/S : tak rugi menonton Change walaupun tak ada adegan cintan cintun. Betul~ aci potong jari~ hehehe~~

Chiow!

20091210

The Best Pairing In My List


Hai hai minnasan~~
konichiwa~~

Entry hari ini mempersembahkan pasangan2 popular yang masuk dalam ranking carta Cik kaseh...

Tempat ketiga jatuh kepada~~

...
...

Pasangan EunHae a.k.a Eunhyuk & Donghae



Walaupun baru je mengenali SuJu tapi Cik Kaseh rasa diorang memang couple yang best. (couple di sini bukan bermaksud pasangan kekasih, okey. sila jangan salah sangka dan anggap mereka pasangan gay)

Tak banyak perkara yang Cik Kaseh boleh kongsi tentang mereka. cuma setiap kali menonton apa2 saja show yang ada Eunhyuk & Donghae, Cik kaseh tertarik. dan pasti akan tengok berulang kali.


Lagi satu suka pasangan ni sebab sometime yang sorang tu terlebih nakal hingga menimbulkan kemarahan yang sorang lagi tuh. pastu diorang terror menari. suka part EunHae dalam 'Sorry Sorry'... cool~~





Tempat kedua jatuh kepada~~

RyoPi a.k.a. Nishikido Ryo & Yamapi


Tentang dua orang jejaka hot ni... jangan peliklah
memang banyak pasal mereka yang Cik Kaseh berjaya siasat.
maklumlah I kipas susah mati RyoPi (terutamanya Ryo-chan)

Tapi tak nak cite banyak2 sangat
sikit sudah... kan kan kan...



RyoPi bersahabat sejak di zaman remaja... err, kanak2 kot...
(Ryo nampak terlalu kecik biarpun dia lebih tua dari Yamapi, kan)

Ryo berkenalan dengan Yamapi dalam satu camp anjuran Johnny's Ent.
Mereka jadi rapat. Dan disebabkan Ryo berasal dari Kansai dan Yamapi dari Tokyo maka Yamapi bertindak sebagai penjaga Ryo... <-- bunyi macam kelakar sebab mereka masih budak2 waktu tu.

Yamapi seorang yang caring dan suka bertindak sebagai penjaga kepada orang2 yang disayanginya. Manakala Ryo pula seorang yang suka menguji orang kesayangannya dengan tindakan2 yang menyakitkan. Dia tidak pernah bersikap baik terhadap orang2 yang disukainya. Hanya Yamapi yang mudah menerima sikap pelik Ryo.

Hermm~~ apa lagi ya... saya tak ada idea nak tulis apa sebab banyak sangat yang terlintas di otak saya sekarang. sebelum saya merapu banyak sangat pasal RyoPi baik saya stop terus.

Oh,ya... di bawah ni saya sertakan satu keratan tentang RyoPi yang sangat sweet dan cute... (tapi tak tahulah jelas atau tak untuk di baca...)




And my best pairing goes to~~

JoongBo couple!!!
a.k.a. Hyunjoong & Hwangbo



Walaupun mereka berdua ni bukan couple betul2 tapi rasa sangat best tengok mereka bersama dalam We Got Married. disebabkan rancangan tulah saya semakin meminati Hyunjoong.

Saya rasa tak perlu saya cerita banyak tentang couple ni sebab saya pernah tulis entry tentang pasangan ini sebelum ni. sila klik sini untuk baca tentang JoongBo couple.


Suka perangai Hyunjoong yang suka buat lawak selamba tanpa perasaan.. <-- tapi semua yang dengar lawak dia gelak sakan.
bila Hyunjoong buat lawak sarkastik dia yang tak sudah2 nak memerli Hwangbo, Hwangbo pulak gelak gila2. Satu yang bestnya Hwangbo ni, dia tak sensetif dan pandang berat pun dengan setiap kata2 Hyunjoong yang straight forward tu.
tu yang menyebabkan pasangan bahagia dalam WGM tu.
Mereka juga telah memenangi anugerah pasangan terbaik dalam rancangan tersebut.


Itu saja entry Cik Kaseh untuk kali ini. lain hari kalau rajin masuklah entry baru. Insyaallah~
hehe~ chow... selamat malam. Gua mau masuk tido...

20091207

SuJu... SuJu... SuJu... masih demam Super Junior~ ;p

Jalan2 di Jusco Bukit Tinggi...
sebelum masuk panggung menonton Ninja Assasin
terjumpa SuJu stuff
beli saja sebab tak mahal pun



Poster : RM 2.90
Wallpaper desktop pun gambar ni, poster pun pilih yang ini juga...
(peduli apa... saya suka!)



Kalender poket : RM 1.00 (beli 2 percuma 1)
(saja snap dekat EunHae, best pairing in SuJu)


Hah! tak sampai RM 5.00 pun.
berbaloi apa... untuk personal collection... 8D
(kata kipas susah mati kan)

masuk Speedy...

jumpa album SuJu...
nak beli juga ke?
tak payah!
semua lagu SuJu saya dah ada.

Jumpa album SS501...
nak beli?
tak payah!
kan dah beli hari tu <-- masa tengah gilakan SS501...

Jumpa album DBSK...
beli??
Tak payah juga!
bukannya awak minat DBSK sangat.
(tapi saya suka lagu2 DBSK)

::off record ~ minat kebanyakan lagu DBSK tapi still tak minat dengan orangnya... still rasa yang muka diorang tu plastik... hahaha~ sorry~ ::


20091116

NewS - Winter Party Diamond Dvd Concert



Saya nak saya nak saya nak~~!!!
tak puas tengok dekat Youtube
saya nak Dvd concert ni

dah lama tunggu
akhirnya keluar juga dvd untuk konsert ni...
argh~~ nampaknya fanatik saya terhadap NewS masih belum surut

sesungguhnya saya seorang yang setia... hehehe~

p/s : pesanan untuk seseorang yang bernama Nemo; "boleh tolong aku usha dvd NewS Winter Party Diamond Concert ni dekat Petaling Street? onegaisimasu, amigo~~"

20091115

Gee = Snsd vs Suju




Cik Kaseh dah dengar banyak kali lagu ni dulu
best tapi taklah minat sangat
pun tak de hati nak download lagu or cv nya
tapi baru2 ni, tiba2 je saya jadi fanatik dengan lagu ni

puncanya...
sebab cv ini...



anda tak perlu faham bahasa mereka untuk ketawa tengok clip ni.
first time tengok suju menari lagu Gee terus saya minat lagu ni
dan setiap kali cik kaseh terdengar atau tertengok cv Girl Generation
mesti saya akan ketawa gila2
sebab teringatkan Heechul, Eunhyuk, Kangin dan Sungmin.
Super Junior betul2 lawak tahap petala!

o.54 : part paling memberi kesan dan akan buat saya gelak biarpun tengah bersedih.
1.25 : tiba2 menari lagu Sorry Sorry... gila betul. dengan skirt segala, hilang terus imej pretty boy. hahaha~~ lawak~~

...
...

Ada satu lagi yang best
yang ni bukan Super Junior je, malah ada juga 2pm, 2am dan Shinee




ini Gee guys version okey...
suka part Eunhyuk n Nickhun

20091114

Love Like This - SS501






Konichiwa~ minnasan~~
i'm back with the new entry

hari ni bukan nak cakap banyak
just nak cakap sikit2 pasal new cv SS501

Love Like This... best ke?
honestly, first time tengok CikKaseh sangatlah tak berkenan
tak suka sangat dengan imej baru Hyunjoong
(Cik Kaseh bercerita tentang rambut dia)
hiii~~ apasal dia potong pendek sangat rambut die tu...
tak sukaa~!! buruk!

Hyungjoon pun tukar style rambut
tapi better sikitlah dari rambut Hyunjoong
i like his new hair.
ala2 macam Yamapi punya style.

...
...
...

Weh, ni nak cerita pasal cv ke pasal rambut?
Hish aku ni...

oklah... back to cerita bout cv Love Like This

...
...

actually saya suka...
now... i love this song
but
... the cv...
hurm~ i'll try.

...
...

maybe nanti saya akan suka
take time lah guys
Biasalah... mula2 je tak suka
jap lagi tengok pat lima nam kali jatuh cintalah tu
hahaha~

20091102

Tanjoubi Omedeto Ryo Nishikido & Young Saeng





Lalalala~... (intro orang tak ade idea nak start taip entry~)

.......
......
......

Okey, actually Cik Kaseh rasa tak berapa best hari ini. sebabnya esok birthday Ryo-chan.
(Hurm~ apasal plak nak rasa tak best ek?)
sebab konon2nya hari tu cadang nak buat kek special untuk sambut birthday Ryo-chan dengan Young Saeng(SS501)... tapi lepas tu macam tak sempat, tak ada masa dan takde daya penolak nak buat semua benda tu. Hurm~ apasal ek?
adakah ini petanda yang saya dah mula slow meminati Ryo-chan?
...
....
tak kot.
...
...
rasanya bukan sebab tu. satu je sebab dia...
...
...
sebabnya saya malaslah.
hahahaha~~
zaman menggilai Ryo dah tak sama seperti waktu dulu.
.....
.....
Tapi saya percaya, walaupun saya tidak lagi buat kerja gila macam buat kek birthday n present untuk Ryo seperti waktu dulu, dunia ni tetap sempurna...
dan saya akan terus setia menjadi penyokong kerjaya RYO NISHIKIDO
kerana dia adalah salah satu sumber inspirasi saya untuk terus berjuang mencapai impian saya.
seperti dia, saya tidak akan putus asa dan akan berusaha untuk buat yang terbaik!
Gambatte Kaseh~!!
...
...
...
Chup! apa yang aku merepek meleret-leret ni??
hurm~~ papejelah...
...
...
yang penting saya tetap gembira sebab dah tengok cv terbaru Ryo-Code
bahagianya~ hahaha~~ <--- putus fius!


Ohya, tidak dilupakan juga kepada YOUNG SAENG yang menyambut hari lahir sama dengan Ryo iaitu pada 3 nov... happy birthday to Prince of Shy~~
sengil chukka hanmida~!!
.....
.....
.....
itu saja entry untuk kali ini...
saya nak sambung study ye kawan2...
hurm~ study about Suju... ngehngehngeh...
~Chiow~
;p




Doki Doki From My Heart…

20091031

Tak Perasan pun sebelum ni...



Tak Perasan pun sebelum ni... rupa2nya Hankyung dan Siwon (super Junior) tu pelakon dalam cv Timeless ni... Oh ya~ dulu saya mana minat Suju... jadi manalah saya tahu mereka berdua tu ahli Suju... hehehe~





Tak perasan pun sebelum ni... pelakon dalam cv ni bukan artis taiwan (memanglah tak perasan, sebelum ni tengok cv yang tak ada subtitle... hehehe~)... dan rupa2nya pelakon tu Siwon dan Donghae dari SuJu... erm~ rasa macam cute gile pula Donghae ni. Donghae... Ryo... Ryo... Donghae~ aduyai~ kronik ni... tapi tetap suka lebih pada Ryo okey... pada orang yang berkenaan tu~ <--- sambil menuding ke arah Pandan Perdana...ambillah Donghae yang cute ni, asalkan tak lagi berebut ryo-chan dengan aku k... hehehe~~




Tak perasan pun sebe... eh, chop! bukan tak perasan tapi sebenarnya baru je tengok cv ni. Donghae n Kyuhyun~~ so cute~~...


p/s : Cik Kaseh dah terkena virus SuJu. ni semua Nemo punya pasal. kalau tak tengok cv2 show SuJu masa kat rumah dia hari tu tentu Cik Kaseh tak kronik macam ni... huhuhu~~ (bukan salah ibu mengandung~~)


Doki Doki From My Heart…

20091026

RYO ke DONGHAE? (serupa tapi tak sama)

Sejak kebelakangan ni Cik Kaseh mula meminati Super Junior pulak. (... hurm hari tu SS501 skang SuJu pula. Sapelah yang bagi virus baru ni.) Cik Kaseh minat gitu2 je mula2 tu. Downloadlah gak lagu2 diorang. Selebihnya tak ambil tahu sangat. Maklumlah ahli Suju ni ramai sangat(13 orang). Tak kuasa lah nak kenal sorang2.

Tapi start je Cik Kaseh copy semua show SuJu dari Lappy Nemo hari tu terus je Cik kaseh melekat. Sampai skang asyik meng-usha segala yang berkaitan dengan ahli Suju. Dan salah seorang yang Cik Kaseh attact ialah Lee Donghae.

Nemo kata dia paling minat Lee Donghae sebab Donghae ni macam Ryo-chan sikit. Yeke? Cik Kaseh mati2 menafikan dakwaan dia tu. Tolong ek, selamba je nak samakan dia dengan my lovely Ryo-chan. Cheis~~

Tapi kan... sebab dah tengok segala variety show SuJu so skarang ni Cik kaseh dah kenal dengan mereka semua. 13 orang ahli tu Cik Kaseh dah hafal. Ngehngehngeh... dan kesimpulannya, Cik Kaseh mula setuju dengan kata2 Nemo. Donghae memang ada mirip Ryo Nishikido sikit. siapa tak percaya silalah percaya. Jom tengok pic Ryo+Donghae...


Suka tengok muka ketawa mereka. Tapi ada sikit beza... otot muka Donghae tak sejelas Ryo bila ketawa.



Ni muka penat kat atas pentas. still ada daya tarikan (bagi Cik Kasehlah)... urm~ mereka pakai rantai yang sama. perasan tak?



sleeping beauty... kawaii~~



Ryo+Donghae = Pinky



Cik Kaseh rasa ini pic paling seiras. Donghae macam Ryo ke atau Ryo yang macam Donghae?



Crying baby...



waaa~~ sangat kawaii~~... dua-dua pun cute masa kecik2. hehehe~~


Hurm~~ itu saja entry untuk kali ini. dan kesimpulan Cik Kaseh, Donghae ni bukan setakat muka je iras2 Ryo... sometime perangai dia pun evil ala2 Ryo. Nampak je macam senyap (kalau nak compare dgn yg lain2lah) tapi bila sampai mood luar alam dia, kecoh gak mamat ni. ada sikit samalah dengan Ryo tapi Ryo lagi best kot... hahaha~ (tak boleh nak kata apa dah, Ryo tu dah macam cinta hati saya... kikiki).



Ps : sebenarnya saya paling minat Eunhyuk dalam SuJu. ehehehe~~


Suka dia sebab... hurm~ menarik... dia menarik di mata saya. Kelakar pulak tu. Gelak memanjang je bila tgk aksi dia. n dia terkenal dengan gelaran dance machine (betul ke?)... tarian dia mmg hebat.



Doki Doki From My Heart…

20091002

Mei-chan No shitsuji

Hurm~ rasanya dah lama Cik kaseh tak buat drama review kan... hari ini dalam masa yang terhad Cik Kaseh nak juga masuk entry untuk blog ni.

Tempohari Cik Kaseh saja jalan2... usha2 dvd dekat Petaling Street... Wahh~~ dah dua bulan tak ke sana, banyak juga Jdorama2 terbaru yang Cik Kaseh tak tengok lagi... tapi sebab dah niat nak jalan2 cuci mata saja, maka Cik Kaseh tak beli apa2 Jdorama pun.

Tapi sebab tertarik dengan satu Jdorama ni maka Cik kaseh pun terus bukak link Mysoju untuk tonton secara online.

Satu perkara yang buat Cik Kaseh rasa nak tengok drama sebab ia mengisahkan hubungan antara butler & tuannya. ala-ala anime Hayate The Combat Butler gitu. Cik Kaseh memang layan habis ngan anime ni... Lagi satu sebab pelakonnya, Mizushima Hiro. Minat dia sejak tengok dia jadi Namba Sempai dalam drama Hana-Kimi.Eikura Nana, heroin drama ni pula... Cik Kaseh langsung tak perasan, rupanya dia pelakon dalam Proposal Daisakusen. Dia pegang watak Eri, kawan baik epada Rei si heroin drama tu... hehe~ mungkin sebab dia kurus dan berambut pendek dalam watak Mei-chan tu yang Cik Kaseh tak perasan. tapi cute je dia pegang watak Mei-chan.



Poster Mei-chan No Shisuji @ Mei-chan's Butler



Cik Kaseh habiskan cerita ni secara on-line selama tiga hari (kalau saya sangat lapang mungkin boleh pecah rekod, tonton habis drama 10 episod ni sehari suntuk je.)

Apa yang menarik sampai Cik Kaseh boleh melekat terus untuk sudahkan Jdorama ni? ok, cerita sikitlah...

Drama ni berkenaan tentang seorang gadis, Shinonome Mei. satu hari mak bapak dia mati dalam satu tragedi. lepas tu ada seorang guy datang pada dia mengaku sebagai butler Mei. Rupanya Mei ni datang dari sebuah keluarga yang kaya... kaya giler~...

bermulalah kehidupan baru Mei di sebuah sekolah elit, St. Lucia. sekolah tu sekolah perempuan. semua anak2 orang kaya dan masing2 ada butler sendiri. siap ada akedemi butler lagi dalam St, Lucia tu.


itu serba sedikit sinopsisnya... lain2 sila pergi tengok sendiri ya... hehe...

Apa yang Kaseh nak kata sebelum anda yang belum pernah menonton dan terfikir nak menonton drama ni cuma satu... kalau anda meminati drama Hana Yori Dango atau Boy's Over Flower dan drama Hana-Kimi... dijamin korang semua akan terhibur dengan drama ni. Jadi apa tunggu lagi... pergi cari dvd Mei-chan's Butler ni atau tonton je secara online dekat Mysoju.

best sangat~!! Kaseh bagi 4 star untuk drama ni.



Doki Doki From My Heart…

20090911

Si Penjerit Kepenatan-SS501 Fansigning...(part 8)

Aduyaiii~~~ penat tahap giga dah ni. fikir nak balik n tidur je dah. masa dekat hotel tu memang langsung tak rasa penat. jangan kata penat lapar pun tidak. langsung tak rasa apa lepas dapat jumpa SS501.

ngo ngek ngok ngek dengan Nemo kejap sebelum cabut balik. lebih kurang pukul 8.00 kami beredar meninggalkan One Utama...


video

Time ni kami dalam cab. memang penat tapi puas hati lah... sebab pergi tak sia2. dapat gak jumpa dey all berlima.

tu je crita critu about SS501 fansigning. insyallah akan pergi konsert mereka hujung tahun ni. hehe~~ (korannggg~~~ semua!! kawan2 serta semua penpal cik Kaseh... jangan lupa tau... nanti kita semua gathering kat konsert tu nanti. Cik kaseh nak jumpa korang semua~~!!... n yang paling penting nak jumpa SS501... kikiki)

~the end~


Doki Doki From My Heart…

Si Penjerit cool aje-SS501 Fansigning...(part 7)

:::Sorryyy sesangatlah sebab entry lambat update. internet Cik kaseh mogok. nak minta orang sayang2 dulu. sib baik malam ni dah ok balik. kalau tak, mahu aku bakar menara pencawang streamyx tu nanti. huh!:::


Okey... ini kisah selepas acara fansigning tu...

Cik kaseh punye stuck lepas jumpa Hyun Joong tak habis lagi ni... lepas dipaksa berambus oleh pengawal2 keparat tuh (sakit hati masih berbekas. hmph!) Cik Kaseh n yang lain2 gerak keluar dari dewan tu. sebaik je keluar, teman2 yang lain dah siap menunggu Cik Kaseh di luar dewan.

mereka semua serbu Cik kaseh & sibuk bertanya Cik Kaseh jumpa siapa tadi. & Cik kaseh pun jawablah dengan jujurnya... "Aku dapat Hyun Joong punya autograf." ... Jawapan Cik kaseh memang kedengaran cool giler time ni... but sudently...

"KYAA~~~~~!!!!!!!!!!!!!!!" semua member2 Cik kaseh pakat menjerit macam orang hesteria.

kahkahkah~ haru sungguh budak2 tuh. (memang hakikatnya semua orang akan jealous pada sesiapa yg dapat Hyun Joong. faymes leader tuh. dah lah feymes, suara best, attitude pun bagus. pastu hot n handsome tahap giga dowh. Cik kaseh sendiri pun rasa cam nak pengsan bila mamat Hyun Joong tu senyum pada Cik kaseh. kikiki)

nak cerita suasana dekat luar hotel time ni memang crazy sangatlah. Cik kaseh ingat Cik kaseh dah cukup fanatik dengan SS501 tapi rupanya yang jauh lebih fanatik tu lagi ramai. Cik Kaseh ni boleh dikira si kipas-susah-mati tahap sederhana saja. (kan Nemo kan... hehehe~)

Nak kata puas memang Cik Kaseh tak puas. (aku nak jumpa diorang sekali lagi. aku belum jumpa kyujung dengan Hyung Joon. hwaa~~)... lantas Cik kaseh dengan selambanya pegi patah balik dekat barisan nak masuk. konon2 bolehlah dapat peluang jumpa diorang sekali lagi... nak tau apa jadi lepas tu... Cis~ sekali dah tamat daa~.

Acara fansigning dah tamat. SS501 nak gerak pegi KLIA n nak balik Korea... err, kalau tak silaplah. atau mungkin terus terbang pegi Jepun untuk promosi drama Boy's Over Flower dekat
sana.


video

video pendek ni konon2 nak rakam SS501 keluar nak balik. sekali tu tiba2 cik kaseh terfikir suatu kemungkinan...

logik ke yang depa semua tu nak balik ikut pintu ni?? nak cari masalah ke kalau kena serbu dengan semua peminat.

logik tak logik memang sebenarnya SS501 tak balik ikut pintu ni. tiba2 semua orang nampak limosin yang bawa mereka berlima lalu dekat ruang lobi. kah kah kah~~!!! cik tipah-cik tipah semua dah terpedaya.

Cik kaseh n Nemo juz pandang je dari jauh. tak larat den nak kojar depa semua tuh.


~blom habis lagi~~ lepas ni ada satu lagi entry. last k~~


Doki Doki From My Heart…

20090905

Si Penjerit Tergamam-SS501 Fansigning...(part 6)




Skarang masa yang ditunggu2 iaitu entry Cik Kaseh jumpa SS501.

dalam keadaan yang tergesa2(gara2 semua pengawal yang membencikan tadi tuh) Cik kaseh main masuk je mana2 line. ada lima tapi Cik Kaseh tak sure line untuk setiap ahli SS. (orang ramai gilos n Cik Kaseh masih tercari2 wajah2 kakkoi yg Cik kaseh nak jumpa sangat tu)

Cik kaseh dah ke hulu ke hilir, tak tahu nak pilih barisan mana. Hyun joong ke Hyung Joon ke Young Saeng ke Kyu Jung ke Jung Min ke... ngaa~~ Cik Kaseh suka semua. Cik Kaseh nak autograf semua sekali. tak patut! tak adil sungguh diorang ni...

Dengar saja MC jerit tak kasi pilih mana2 ahli lantas Cik kaseh n Nemo redah je barisan paling kanan. time ni Cik Kaseh fikir tak kisahlah dapat autograf siapa2 pun. tapi dalam hati hope dapat Hyun Joong(walaupun di mulut cakap minat semua sekali, tapi sebenarnya diam2 minat lebih sikit pada Hyunjoong berbanding yg lain2.kikiki~;P)




... Tapi bila fikirkan ramai gile peminat Hyun Joong, Cik Kaseh fikir dapat Young Saeng or Kyujung pun jadilah. tak pun Jung Min or Hyung Joon.. <--- lebih baik kau cakap nak semua je Kaseh oi~

dah sampai baris depan. Cik Kaseh dah nampak the 5 damn hot guys tu. Rupanya Cik Kaseh di barisan Young saeng. baris sebelah Cik Kaseh Hyun Joong...

Ok, fine... memang bukan rezeki Cik Kaseh nak jumpa Hyun Joong...

Tapi Young saeng kan... dia kan... ngaa~~ lain sangat dari yg Cik Kaseh tengok dlm pic. dia tak chuby. tak tembam. rambut dah pendek. Dia smart gila vaveng dengan vase colour hitam n kemeja kotak2. nak tengok tak? pls scroll down...





Pic ni bukan cik Kaseh ambil. kredit dari Triple S Malaysia... (Cik Kaseh tak dapat ambil pic dey all... sobs~)


Ngaa~~ tiba2 Cik Kaseh rasa tak dpt hyunjoong pun tak rugi sebab mamat Young saeng ni cam... cam... ngeh ngeh ngeh... Cik kaseh minat suara dia je selama ni. dia sangat pemalu dan pendiam so kurang menarik perhatian Cik Kaseh selama ni.

ok, Nemo dah pergi depan dulu jumpa Young Saeng. lepas ni my turn pula lah kan. tapi kan... tiba2... jeng jeng jeng...

Gempak lebih je Cik Kaseh ni... ok, guard tu suruh Cik Kaseh pegi sebelah. sebelah? err...
sebaik je Cik Kaseh menoleh ke sebelah... ngaa~~!!! HYUN JOONG~~!!!!



Ini namanya impian jadi kenyataan.

Sampai je depan Hyun Joong Cik kaseh betul2 stuck macam printer yang dah jamed. diam tergamam sambil hulur cd pada Hyun joong.

Hyun Joong pandang Cik kaseh sambil senyum... Wwaaa~~ mati aku! apasal kau senyum maut macam tu pada aku Hyun Joong~~... Cik Kaseh betul2 stuck tapi sempat say "Hai, Hyun Joong..." itu je...

Tapi mcm bahagia gile pula bila dia balas 'hai' sambil senyum pada Cik Kaseh. senyuman dia... serius tak plastik.

lama juga dia sign kat kulit album tu. puas jugalah Cik Kaseh tenung dan tatap wajah dia time tu. huhuhu~

tapi Hyun Joong sama macam yg Cik kaseh tengok dalam pic. melainkan Young saeng je yg lain.


tengoklah signiture Hyun joong... main tarik2 je. tapi memang lama juga dia tarik tu... ke saje nak bagi peluang Cik Kaseh usha dia lama2... ngeh ngeh ngeh~~


~ dah habis ke? belomlah... sila bace next entry lagi~


Doki Doki From My Heart…

Si Penjerit dah Jadi The Devil-SS501 Fansigning...(part 5)

Apa Cik Kaseh buat sementara menunggu jam 6.00... apa lagi... ambil gambarlah. klik sana, klik sini... snap sana, snap sini... hehehe...



Actually banyak yg dah Cik Kaseh edit & buang. letak sikit je dlm blog ni.

Hurm~ nak Skip lagi~~
Skarang Cik Kaseh sebenarnya nak cerita apa kes yang sampai Cik Kaseh nak bertukar jadi The Devil...

Cik Kaseh boleh terima lagi bila diorang kata kena ada album SS501 kalau nak autograf dey all. Biasalah tu. mana fansigning pun memang macam tu. Tu pasallah Cik Kaseh tak teragak2 suruh Nemo beli. sebab harga promosi. sekali tu bila dapat tau yang kena beli album dari situ baru boleh jumpa SS501... grr~ menyirap je akak ni~~

Alang2 dah menyirap ala2 hang jebat nak mengamuk kat istana sultan Melaka, cik Kaseh pun main redah pergi potong Q orang yang tengah beratur panjang nak dapatkan album SS tu... & apa lagi... menjeritlah diorang semua. kahkahkah~

Tapi disebabkan bukan Cik kaseh sorang je yang jadi evil petang tu maka diorang semua tak boleh nak kata apa dah. barisan entah kemana, cd album terbang entah kemana... lastly semua tak dapat beli sebab abang yang memborong cd tu pun dah hilang jejak di tengah kelompok orang ramai yg berasak2(barangkali dah jadi roti kirai diserbu peminat2 SS501... kuikuikui~)



Usha betul2 pic ni... siapa kata SS501 tak ada peminat lelaki... kekeke~




Hai, Cik Nemo... bila masa pula kau snap belakang aku nieh.



jangan tak tahu, dalam keadaan berasak2 ni pun Cik Kaseh boleh dapat kawan baru. Yg tudung pink tu atie, sebelah die Nemo, lagi dua chinese tu Cik Kaseh lupa nak tanya nama. n ada lagi sorang... Michelle... ler~ mane amoi tu? dah tertinggal kat belakang. cian dia. sape soh kecik sangat. huhuhu~



Okey... cerita atas tu memang menyakitkan hati. tapi ada lagi yg lebih tragis & bengang tahap nak slaughter je pihak pengurusan yang anjurkan event ni... Ada ke patut, dahlah Cik Kaseh membazir beli sampai 2 album(campur yg Nemo beli kat Amcorp Mall utk Cik Kaseh) lepas tu diorang cuma benarkan 1 autograf je. maknanya we all tak boleh dapat autograf semua ahli SS tu. lepas tu tak boleh pilih mana2 yg kita suka pula tu. jahat giler~!

lagi bengang tak boleh ambil gambar pula tu. tengoklah Pic Hyun Joong yang Cik Kaseh snap kat bawah ni. bergegar sebab Cik kaseh terkejut kena sergah dgn guard kat situ. cis~ hampes betul itu pakcik.



Ngaa~~ walaupun sakit hati dengan entry ini tapi silalah usha entry seterusnya. lepas ni entry bunga2 cinta pula. kuikuikui~


Doki Doki From My Heart…

Si Penjerit Yg sangat Teruja-SS501 Fansigning...(part 4)




Cik Kaseh sampai kat Taman Jaya untuk pick-up Nemo. sebelum gerak sempat bergambar sat ngan my Fiona Lime. hehe~ saja je. kebetulan hari ni Cik Kaseh hijau sedondong dari atas ke bawah. nasiblah beg colour pelangi. tu kalau ada colour hijau memang rembat pakai hijau gak tu. maklumlah Cik Kaseh ni gilakan warna hijau...




Tengok pic Cik Kaseh dengan Nemo mesti korang tak percaya kan yang kami berdua ni baru 1st time jumpa. kalau bukan sebab SS501 maybe lambat lagi kami nak dating kot. hahaha~

Skip entry~~
Disebabkan internet ni lembab mengalahkan siput berpuasa yang berjalan di tengah panas terik Cik Kaseh terpaksa skip entry ni sampai kat tempat fanmeeting diadakan iaitu di One World Hotel.




Nak tau kat mana ni? ni dekat lot parking kat hotel tu. time ni Cik Kaseh n Nemo tak tau pun nak buat ape? tengok diorang macam tengah beratur. beratur ke? tapi mana hujung pangkalnya barisan ni? usha punya usha, tanya punya tanye sekali tuh nak tau sampai mana panjangnya barisan? sampai hujung lot parking. NGAA~~!! dasyat giler~~



Kami tiba time ni lebih kurang jam 4.00 ptg(lagi dua jam fanmeeting diadakan). pun dah panjang gila vaveng.




Hakhakhak~ lu pikilah sendiri camne punya ramai orang time tu. after Cik Kaseh datang pun masih ramai lagi yang muncul selepas tu.


Betullah tak sangka camni punya ramai manusia yang tahu pasal fanmeeting tu. yelah, apa taknya... kehadiran SS501 memang tak dihebohkan. sesiapa yang rajin surf internet je yang tahu. so langsung tak sangka yang Cik kaseh ni kira orang yang agak lewat sampai di situ.

& yang paling hebatnya lagi... ada yang dah tunggu sejak dari awal pagi semata2 nak book tempat paling depan. lagi best... bukan gadis2 je yang sibuk nak jumpa SS501 ni... peminat2 lelaki pun ada. jangan tak percaya beb... hah, makcik2 pun ada juga. dasyat tak dasyat penangan SS501. Lu pikilah sendiri beb!

Dan agak bangga sikitlah bila SS501 jadikan Malaysia sbg lokasi pengambaran klip video terbaru diorang. sebelum ni Super Junior pun pernah buat kat Putrajaya tau. hurm~ harap2 Tohoshinki pun buat juga kat sini lepas ni...

~Hurm... sambung Next entry please~~


Doki Doki From My Heart…